Σεβασμός στον Ερνέστο - Η υπόκλιση της Marca στον «υποτιμημένο» Βαλβέρδε

Η αναγνώριση για τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού που έρχεται βήμα βήμα

Σεβασμός στον Ερνέστο - Η υπόκλιση της Marca στον «υποτιμημένο» Βαλβέρδε

Έχει αμφισβητηθεί. Από τους οπαδούς αλλά και τα ΜΜΕ. Από τη Marca αρκετές φορές. Από την εφημερίδα δηλαδή που σήμερα υποκλίνεται και αναγνωρίζει το έργο του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού και νυν της Μπαρτσελόνα κερδίζει βήμα βήμα την αναγνώριση με αυτά που κάνει η ομάδα του μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, δηλαδή στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Marca γράφει γι' αυτόν τα καλύτερα και εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεται ότι τόσο η ίδια όσο και γενικότερα οι Ισπανοί έχουν υποτιμήσει τον Ερνέστο.

Αφορμή για όλα αυτά η χθεσινή Μπαρτσελόνα. Ο τρόπος που έκλεισε στο καβούκι της μέσα στο Ολντ Τράφορντ τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θεωρείται από τους Ισπανούς, έργο Βαλβέρδε.

Κυρίως το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα δεν δέχθηκε κανένα σουτ από τους παίκτες του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ ήταν αυτό που έκανε τους Ισπανούς να υποκλίνονται σήμερα στις γνώσεις και το ταλέντο του Βαλβέρδε.

Η Marca, στην ηλεκτρονική έκδοση της, γράφει χαρακτηριστικά: «αυτή την φορά όντως παρουσίασε μια ομάδα συμπαγή σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό γήπεδο, σε αντίθεση με όσα είχαν γίνει στο Ολίμπικο της Ρώμης πέρυσι. Η Μπάρτσα δε δέχθηκε κανένα σουτ στο τέρμα, μέσα στο Όλντ Τράφορντ. Πιθανότατα, ένας υποτιμημένος τεχνικός».