Μαν. Γιουνάιτεντ-Μπαρτσελόνα 0-1: Αφεντικά οι Καταλανοί (highlights)

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε πέρασε νικηφόρα από το «Όλντ Τράφορντ» επικρατώντας με 1-0 και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση.

Μαν. Γιουνάιτεντ-Μπαρτσελόνα 0-1: Αφεντικά οι Καταλανοί (highlights)

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League έκανε η Μπαρτσελόνα που επικράτησε με σκορ 1-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Όλντ Τράφορντ». Οι «μπλαουγκράντα» έκαναν αυτό που έπρεπε και έφυγαν από την Αγγλία με μία σημαντική νίκη.

Η Μπαρτσελόνα μπήκε δυνατά στο «Όλντ Τράφορντ» πήρε την κατοχή της μπάλας και κατάφερε να προηγηθεί πολύ νωρίς. Στο 12’ ο Σουάρες σκόραρε, ο επόπτης σήκωσε το σημαιάκι του, αλλά με τη βοήθεια του VAR το γκολ μέτρησε κανονικά. Ο Μέσι βρήκε στο δεύτερο δοκάρι τον Ουρουγουανό, ο οποίος έκανε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο σώμα του Σο και κατέληξε στα δίχτυα.

Οι Καταλανοί ήταν αυτοί που συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του αγώνα. Στο 40’ η Γιουνάιτεντ έχασε καλή ευκαιρία με τον Νταλότ να βρίσκεται μόνος στο δεύτερο δοκάρι, να μην πιάνει καλά την κεφαλιά και η μπάλα να περνάει παράλληλα με την εστία.

Στην επανάληψη η Μπαρτσελόνα περισσότερο διαχειρίστηκε το υπέρ της σκορ και επί της ουσίας δεν κινδύνεψε σοβαρά από τη Γιουνάιτεντ. Οι μεγάλες φάσεις έλειψαν από το δεύτερο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να προσέχουν αρκετά τα νώτα τους. Ακόμα και οι γηπεδούχοι δεν ήθελαν να ανοιχτούν πολύ και να δώσουν χώρους στους Καταλανούς, οι οποίοι είχαν την κατοχή της μπάλας.

Ένα σουτ του Ράσφορντ στο 52’ και ένα του Σουάρες στο 65’ είναι ίσως οι καλύτερες στιγμές που σημειώθηκαν στην επανάληψη, ενώ προς το φινάλε του αγώνα ο Μέσι απείλησε με φάουλ. Όπως και να ‘χει η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε είναι αυτή που πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στον ημιτελικό.

Μαν. Γιουνάιτεντ (Όλε-Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Γιανγκ, Λιντελεφ, Σμόλινγκ, Σο, Νταλότ (74’ Λίνγκαρντ), ΜακΤόμινι, Φρεντ, Πογκμπά, Ράσφορντ (88’ Περέιρα), Λουκάκου (68’ Μαρσιάλ)

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Πικέ, Λενγκλέ, Τζόρντι Άλμπα, Ράκιτιτς, Σέρχιο Μπουσκέτς (90+3 Αλένια), Κοουτίνιο (65’ Βιντάλ), Άρτουρ (66’ Σέρτζι Ρομπέρτο), Λουίς Σουάρες, Μέσι.

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα: