Μέρος της ιστορίας της Τότεναμ ο... Μιλιβόγιεβιτς!

Στον «Μίλι» κόντραρε η μπάλα, από το σουτ του Σον, για να έρθει το πρώτο γκολ των «σπιρουνιών» στο νέο, πανάκριβο, γήπεδο τους!

Μέρος της ιστορίας της Τότεναμ ο... Μιλιβόγιεβιτς!

Εκατοντάδες βεγγαλικά, εκδηλώσεις, παράτες για ένα στάδιο που κόστισε 1 δις λίρες (περίπου 1.2 δις ευρώ). Ένα στάδιο που γεμίζει περηφάνια κάθε φίλο της Τότεναμ και ταυτόχρονα βάζει την ομάδα σε μια νέα εποχή, καθόσον αποτελεί το κατ εξοχήν «όχημα» προκειμένου να αυγατίσει τα κέρδη της, μέσω μάρκετινγκ και merchandising.
Κι όμως, η ανόθευτη χαρά, των φίλων των «σπιρουνιών» -που γέμισαν (έμπλεοι περιέργειας και θαυμασμού) κάθε γωνιά του νέου, υπερσύγχρονου και πανάκριβου, ποδοσφαιρικού τους «σπιτιού», το οποίο ανεγέρθηκε μετά από την κατεδάφιση του παλιού- θα ήταν...μισή, αν το παρθενικό ματς που φιλοξενούσε δεν ήταν νικηφόρο.

Το περίμεναν 689 μέρες

Τόσο ήταν το χρονικό διάστημα που πέρασε από την ακροτελεύτια αναμέτρηση (κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) που φιλοξένησε το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», μέχρι ν’ ανοίξει τις πύλες του, φιλοξενώντας επίσημο αγώνα, το νέο γήπεδο της Λονδρέζικης ομάδας. Ισάριθμες ημέρες μιας ιδιότυπης, ποδοσφαιρικής...εξορίας στο «Γουέμπλεϊ». Το οποίο, ποτέ, δεν ένιωσαν «δικό τους» οι φίλοι των «σπερς», αλλά, απλά, ένα μεταβατικό μέσο μεταξύ δύο εποχών.

Κι η νέα ξεκίνησε όπως «έπρεπε», για εκείνους, με νίκη, 2-0, επί της, συμπολίτισσας, Κρίσταλ Πάλας. Στους «αετούς» έπεσε ο...κλήρος να είναι οι πρώτοι φιλοξενούμενοι στο νέο ποδοσφαιρικό στολίδι του Λονδίνου, που αρχικά επρόκειτο να εγκαινιαστεί τον Σεπτέμβριο του 2018, αλλά συνεχόμενες αναβολές έφεραν τον παρθενικό του αγώνα στις πρώτες ημέρες του Απρίλη του 2019.

Η ομάδα του Ρόι Χόντγκσον πήγε στο νέο γήπεδο της Τότεναμ με μηδενική διάθεση ν’ αποτελέσει...ντεκόρ των εορταστικών εκδηλώσεων, των εγκαινίων του και πολύ περισσότερο «σάκο του μποξ». Και για 55 λεπτά κατάφερνε να κρατά την εστία της απαραβίαστη.

Σ’ εκείνο το χρονικό σημείο ο Σον, με την άμυνα της Πάλας σ’ ανισορροπία, ελίχθηκε στο ύψος της περιοχής κι εξαπέλυσε ένα αριστερό σουτ. Η πορεία του ήταν προς την εστία, αλλά η παρέμβαση του Λούκα Μιλιβόγιεβιτς (ο οποίος, νωρίτερα, είχε χάσει την μπάλα από τον Έρικσεν κι έσπευσε να διορθώσει το λάθος του....) κι η κόντρα που έβαλε κατέστησε την μπάλα ασύλληπτη για τον Ισπανό γκολκίπερ Γκουάιτα και το σκορ άνοιξε, δίνοντας στους φίλους των «σπιρουνιών» την ευκαιρία να πανηγυρίσουν το παρθενικό γκολ της ομάδας τους στο νέο της γήπεδο!

Μαζί άνοιξε κι ο δρόμος για την πρώτη νίκη της Τότεναμ, αφού στο 80’ ο Έρικσεν διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Προφανώς ο (αποκαλούμενος από τους φίλους τους Ολυμπιακού) «Μίλι» δεν είχε καμιά διάθεση ν’ αποτελέσει μέρος της ιστορίας της Τότεναμ κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Είναι, άλλωστε, αρκούντως ανταγωνιστικός, ώστε να φιλοδοξούσε να εμπλέκεται σε γκολ στην άλλη πλευρά του γηπέδου... Λόγω αυτού του πνεύματος είναι τόσο εμβληματικός για την ομάδα του και παρότι μόνο δύο χρόνια στις τάξεις της, φέρει το περιβραχιόνιο του αρχηγού της.

Ωστόσο «ο γέγραφε, γέγραφε» κι ο Σέρβος διεθνής μέσος, με την παροιμιώδη θέληση, σίγουρα δεν θα τα βάψει μαύρα. Δεδομένου του ποδοσφαιρικού του χαρακτήρα δεν θα προκαλέσει εντύπωση αν ήδη απεργάζεται στο μυαλό του την επιστροφή στον «τόπο του εγκλήματος» και πως θα... στεναχωρήσει, αυτή τη φορά, τα «σπιρούνια»...