«Έσπασε το ρόδι» ο Σεμπά στη Σαουδική Αραβία!

Ο Βραζιλιάνος πρώην φορ του Ολυμπιακού πέτυχε το παρθενικό του γκολ στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας με τη φανέλα της Αλ Σαμπάμπ.

«Έσπασε το ρόδι» ο Σεμπά στη Σαουδική Αραβία!

Τον καλό του «εαυτό» προσπαθεί να βρει ο Σεμπά στη Σαουδική Αραβία, έπειτα από την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό. Ο Βραζιλιάνος φορ αποχώρησε από τη χώρα μας και τους «ερυθρόλευκους» τον περασμένο Γενάρη για να συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Αλ Σαμπάμπ και ήδη έχει πραγματοποιήσει επτά εμφανίσεις με τη νέα του ομάδα.

Μόλις το περασμένο Σάββατο πέτυχε το παρθενικό του γκολ στο πρωτάθλημα και βοήθησε την Αλ Σαμπάμπ να πανηγυρίσει την εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί της Ουχούντ, ενώ πέρα από το συγκεκριμένο τέρμα που σημείωσε, ο 26χρονος φορ μετράει επίσης και μία «ασίστ» στα 450 αγωνιστικά του λεπτά ως τώρα στην Αλ Σαμπάμπ. Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, πως με το τρίποντο αυτό η ομάδα του διατηρήθηκε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα που στο τέλος της σεζόν χαρίζει το τελευταίο «εισιτήριο» για τη συμμετοχή στο ασιατικό Τσάμπιονς Λιγκ.

Για την ιστορία, στο συγκεκριμένο παιχνίδι της Αλ Σαμπάμπ με την Ουχούντ ο Σεμπά τέθηκε αντιμέτωπος με έναν ακόμα πρώην παίκτη του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τον Καρλ Μεντζανί, ο οποίος είχε φορέσει τα «ερυθρόλευκα» το 2013, όταν αποκτήθηκε ως δανεικός από τη Μονακό και πλέον αγωνίζεται στην Ουχούντ. Ο 33χρονος Αλγερινός είχε την ευκαιρία στο συγκεκριμένο παιχνίδι να γλιτώσει την ομάδα του από την ήττα, αλλά στις καθυστερήσεις αστόχησε σε πέναλτι και η Αλ Σαμπάμπ πανηγύρισε τη νίκη με 1-2.

Η Εστορίλ, ο Ολυμπιακός, η Κίνα και η Αλ Σαμπάμπ

Ο Σεμπά είχε αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2015 από την Εστορίλ και ήταν μία από τις πρώτες επιλογές του τότε προπονητή των «ερυθρόλευκων», Μάρκο Σίλβα. Στο διάστημα της θητείας του στο «λιμάνι» μέτρησε 60 παιχνίδια στο πρωτάθλημα σημειώνοντας πέντε γκολ κι έχοντας 13 «ασίστ», ενώ στο Κύπελλο σε 12 παρουσίες του βρήκε δύο φορές το δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα και μοίρασε τέσσερις «ασίστ». Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις πραγματοποίησε 42 συνολικά συμμετοχές σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ και είχε έξι γκολ και δύο «ασίστ».

Η καλύτερη περίοδός του στους Πειραιώτες ήταν την περίοδο 2016/17, όταν υπό την καθοδήγηση του Πάουλο Μπέντο πήρε μέρος σε 26 παιχνίδια του θρύλου στο δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου στην Σούπερ Λιγκ. Σ’ αυτά τα ματς ο Βραζιλιάνος σκόραρε τρεις φορές και είχε και δέκα «ασίστ». Όπως αποδείχτηκε, βέβαια, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη…

Το περασμένο καλοκαίρι αποχώρησε από τον Πειραιά για να συνεχίσει την καριέρα του στην Κίνα με τη μορφή δανεισμού από τους «ερυθρόλευκους», αλλά δεν ικανοποίησε με τις εμφανίσεις του στην Ντανγκντάι Λιφάν και η τελευταία αποφάσισε να διακόψει πρόωρα τη συνεργασίας της μαζί του. Ο Βραζιλιάνος επέστρεψε στον Ολυμπιακό και παρότι ήθελε να παραμείνει στην ομάδα, εν τούτοις δεν υπολογιζόταν από τον Πέδρο Μαρτίνς και μοιραία μπήκε στη διαδικασία αναζήτησης νέας ποδοσφαιρικής «στέγης».

Η Αλ Σαμπάμπ, λοιπόν, ήταν τελικά αυτή που κινήθηκε για την απόκτησή του και τον ενέταξε στο έμψυχο δυναμικό της τον περασμένο Γενάρη και ο Βραζιλιάνος φορ, πλέον, ελπίζει να ξαναβρεί τον καλό του «εαυτό» και να επιστρέψει στις θετικές εμφανίσεις.