Ο Βίτορ Περέιρα σε φόρουμ προπονητών: «Το μεγάλο λάθος της καριέρας μου...»

O τέως προπονητής του Ολυμπιακού Βίτορ Περέιρα ήταν ομιλητής στο φόρουμ της Διεθνούς Ομοσπονδίας Προπονητών.

Ο Βίτορ Περέιρα σε φόρουμ προπονητών: «Το μεγάλο λάθος της καριέρας μου...»

Ο Βίτορ Περέιρα ήταν ομιλητής της δεύτερης ημέρας στο φόρουμ της Διεθνούς Ομοσπονδίας Προπονητών (ANTF) που έγινε στην πόλη Πορτιμάο της Πορτογαλίας.

Ο Περέιρα, που ήταν τεχνικός στον Ολυμπιακό τη σεζόν 2014-15 και τώρα βρίσκεται στον πάγκο της πρωταθλήτριας Κίνας, Σανγκάη, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η επικοινωνία για έναν προπονητή.

«Όταν προβιβάστηκα από βοηθός σε πρώτο προπονητή στην Πόρτο, επικέντρωσα την προσοχή μου στην προπόνηση και στην τακτική, αμελώντας το θέμα της επικοινωνίας. Και το πλήρωσα αυτό...» είπε ο Περέιρα.

«Ολοένα (αντιλαμβάνομαι) ότι ξέρω λιγότερα για το ποδόσφαιρο, έχω όλο και περισσότερες αμφιβολίες, πάντα είμαι με ένα μπλοκ στο χέρι. Έχω δουλέψει όλη μου την καριέρα για να δημιουργήσω τις δικές μου ασκήσεις, οι ασκήσεις μου είναι οι πιο απλές», εξήγησε ο Πορτογάλος προπονητής.

Ο Περέιρα μετά την Πόρτο πέρασε από τη Σαουδική Αραβία (Al-Αχλί Τζέντα), Ελλάδα (Ολυμπιακός) και Τουρκία (Φενέρμπαχτσε), πριν πάει στη Γερμανία (Μόναχο 1860), όπου πήρε, όπως είπε, το μεγαλύτερο μάθημα στην καριέρα του με τον υποβιβασμό της ομάδας.

Ο Περέιρα τόνισε: «Αν προσπαθείς να περάσεις σύνθετες ιδέες σε παίκτες που δεν είναι σε θέση να τις αντιληφθούν, αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος. Αλλά χειρότερο σφάλμα είναι όταν δεν μαθαίνεις από τα λάθη σου».

Και άλλη μια συμβουλή που έδωσε: «Μην επιχειρείτε πράγματα που ξέρετε από την αρχή ότι θα αποτύχουν. Μην πιστεύετε στα θαύματα».