Από το «Fergie Time» στο... «Liverpool time»!

Το φετινό «άστρο» των «κόκκινων» του Μέρσεϊσαϊντ στην Premier League και η διαφορά τους σε σχέση με άλλες ομάδες της κατηγορίας στα γκολ που χάρισαν νίκες από το 90’ και μετά!

Από το «Fergie Time» στο... «Liverpool time»!

Η Λίβερπουλ πήρε το τρίποντο (2-1) στο χθεσινό (31/3) ματς με την Τότεναμ στο «Άνφιλντ» και βρέθηκε στην κορυφή της Premier League και στο +2 από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι - που έχει όμως ματς λιγότερο. Τι κι αν βρέθηκε πολύ κοντά σε ένα αρνητικό αποτέλεσμα κόντρα στα «σπιρούνια», που θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο στη μάχη του τίτλου, τελικά λυτρώθηκε στο 90’ με το αυτογκόλ του Αλντερβάιρελντ.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο που οι «κόκκινοι» γλίτωσαν το «στραβοπάτημα» στο θεσμό και πήραν τελικά τους βαθμούς της νίκης με γκολ λίγο πριν το φινάλε. Για την ακρίβεια ήταν η τρίτη, που αποτελεί μάλιστα και τη δεύτερη καλύτερη επίδοση της θρυλικής ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ στην Premier League μετά τα τέσσερα τέρματα που είχαν σημειώσει την περίοδο 2008/09.

Τότε που με τον Ράφα Μπενίτεθ στην τεχνική τους ηγεσία διεκδικούσαν και πάλι το στέμμα της πρωταθλήτριας, αλλά έχασαν τελικά στο… νήμα τον τίτλο από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που τερμάτισε στην πρώτη θέση με τέσσερις πόντους περισσότερους.

Κόκκινη πρωτιά στα… buzzer beater!

Η Λίβερπουλ, μπορεί να έχει κερδίσει τον τίτλο της ομάδας με τα πιο άτυχα γκολ που έχει δεχτεί στην ιστορία της Premier League, αν θυμηθεί κανείς ανάμεσα σε αυτά τα 13 τέρματα κι αυτό με την… θαλασσόμπαλα στο παιχνίδι με τη Σάντερλαντ το 2009, ωστόσο την ίδια στιγμή ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ένα στοιχείο που αφορά τις αναμετρήσεις των «κόκκινων» στο θεσμό.

Το γεγονός ότι η Λίβερπουλ είναι η πρώτη και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από όλες τις υπόλοιπες ομάδες της Premier League όσον αφορά τα γκολ που επιτεύχθηκαν από το 90’ και μετά και χάρισαν τους τρεις βαθμούς της νίκης. Όπως προαναφέραμε, φέτος οι «κόκκινοι» μετρούν ήδη τρία γκολ με… buzzer beater.

Στην ιστορία της Premier League, ωστόσο, η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ έχει καταφέρει 33 φορές να βρει δίχτυα και να κερδίσει από τη στιγμή που συμπληρώνεται το 90λεπτο και ξεκινούν οι καθυστερήσεις. Στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται η Άρσεναλ με 25, ενώ στην τρίτη με 22 γκολ είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία υπό την καθοδήγηση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έμεινε στην ιστορία για το «Fergie Time». Μάλιστα, οι «κόκκινοι διάβολοι» ισοβαθμούν με την Τότεναμ, ενώ στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Τσέλσι με ένα γκολ λιγότερο (21).

Ο μήνας που (ενδεχομένως) θα κρίνει και τον τίτλο

Η ουσία βέβαια είναι ότι η Λίβερπουλ κατάφερε κόντρα στην Τότεναμ να εξασφαλίσει το τρίποντο και να παραμείνει στο «κόλπο» της διεκδίκησης του τίτλου στην Premier League, διευρύνοντας παράλληλα και το αήττητο εντός έδρας σερί της στην κατηγορία στα 37 παιχνίδια. Αυτό που μένει να φανεί ωστόσο, είναι αν αυτή τη φορά θα καταφέρει να βγει νικήτρια στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος κόντρα σε σύλλογο του Μάντσεστερ.

Το προσεχές 20μερο θα είναι κομβικό για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, καθώς έχει να αντιμετωπίσει τις Σαουθάμπτον (05/04) και Κάρντιφ (21/04) που παλεύουν για τη σωτηρία και ενδιάμεσα το παιχνίδι με την Τσέλσι (14/04) στο «Άνφιλντ», δίχως να ξεχνάμε βέβαια πως μεσολαβούν και τα δύο ματς με την Πόρτο στα προημιτελικά του Champions League.

Όσο για τη Μάντσεστερ Σίτι; Έχει κι αυτή δύσκολα ματς όπως με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ, την οποία μάλιστα θα αντιμετωπίσει το προσεχές διάστημα εκτός από το πρωτάθλημα και στους διπλούς αγώνες των προημιτελικών του Champions League. Το μεγάλου «ατού» όμως των «γαλάζιων» έναντι της Λίβερπουλ είναι το γεγονός ότι ο Πεπ Γκουαρντιόλα έχει πολλές επιλογές από πρωτοκλασάτους παίκτες που μπορεί να στηριχθεί από τον πάγκο του.

Αυτός ο μήνας, λοιπόν, πιθανότατα θα ξεκαθαρίσει την υπόθεση στην Premier League και θα μάθουμε τελικά αν ο τίτλος θα μείνει στο Μάντσεστερ και την τροπαιοθήκη της Σίτι ή αν για πρώτη φορά από το 1990 θα πάρει το δρόμο για το… μεγάλο λιμάνι.