Ρεκόρ εσόδων για τη σεζόν 2016-17 ανακοίνωσε η Τότεναμ

Η Τότεναμ ανακοίνωσε σήμερα ρεκόρ εσόδων ύψους 306,3 εκατομμυρίων λιρών για το οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Ιουνίου 2017.

Ρεκόρ εσόδων για τη σεζόν 2016-17 ανακοίνωσε η Τότεναμ

Στα έσοδα του αγγλικού συλλόγου έδωσαν ώθηση η δεύτερη θέση που κατέκτησαν τα «σπιρούνια» πέρυσι στην Premier League (σ.σ. η καλύτερη στην ιστορία της ομάδας), αλλά και η παρουσία τους στη φάση των ομίλων του Champions League. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα των «Σπερς» το 2016 ανήλθαν σε 209,8 εκατομμύρια λίρες.

Η έναρξη της τριετούς συμφωνίας για τα δικαιώματα μετάδοσης της Premier League βοήθησε το 2017 την Τότεναμ να κερδίσει 149,8 εκατομμύρια λίρες από τηλεοπτικά και δικαιώματα ΜΜΕ (την ώρα που το αντίστοιχο ποσό του 2016 ήταν 94,8 εκατομμύρια λίρες), σε μια σεζόν όπου η ομάδα κατετάγη δεύτερη στο πρωτάθλημα πίσω από την πρωταθλήτρια Τσέλσι. Τα έσοδα από λειτουργίες, εξαιρουμένων των μεταγραφών παικτών και πριν από έκτακτα στοιχεία και αποσβέσεις, «εκτοξεύθηκαν» από τα 54,3 στα 177,6 εκατομμύρια λίρες.

Η συμμετοχή της Τότεναμ στη φάση των ομίλων του Champions League και στους «32» του Europa League είχαν ως αποτέλεσμα τα έσοδα από εισιτήρια και χρηματικά μπόνους να φτάσουν τα 44,6 εκατομμύρια λίρες. Μολόνοτι σε κάθε παιχνίδι σημειωνόταν "sold out", τα έσοδα από τα εισιτήρια στους αγώνες της Premier League μειώθηκαν από τα 22,2 στα 19 εκατομμύρια λίρες, μετά την κατεδάφιση της βορειοανατολικής γωνίας του «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» στα μέσα της περυσινής σεζόν.

Ο σύλλογος του βόρειου Λονδίνου γνωστοποίησε ότι οι σωρευτικές δαπάνες για την κατασκευή του νέου σταδίου 62.000 θέσεων αυξήθηκαν στην διάρκεια της συγκεκριμένης περιόδου από τα 115,3 στα 315,1 εκατομμύρια λίρες. Οι «σπερς», οι οποίοι δίνουν αυτή τη στιγμή τους εντός έδρας αγώνες τους στο Γουέμπλεϊ, βρίσκονται φέτος στην τέταρτη θέση της κατάταξης στην Premier League, ενώ έχουν προοκριθεί στους ημιτελικούς του κυπέλλου για δεύτερη διαδοχική χρονιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ