Serie A - ανασκόπηση: Η Γιουβέντους ξέρει τη "συνταγή" (vid)

Η Γιουβέντους είναι έτοιμη να διατηρήσει τα "σκήπτρα" της εντός ιταλικών συνόρων, με τη Νάπολι να φτάνει μετά από πολλά χρόνια κοντά στη "πηγή" αλλά από ότι φαίνεται να μην "πίνει νερό".

Serie A - ανασκόπηση: Η Γιουβέντους ξέρει τη "συνταγή" (vid)

Πρώτη υποψηφιότητα για την «κούπα»

Γιουβέντους

Η "Μεγάλη Κυρία" δείχνει για άλλη μία σεζόν πως ξέρει το "κόλπο" για να παίρνει "σπίτι" της το τρόπαιο. Μπορεί να βρέθηκε από πολύ νωρίς στη σεζόν να κοιτάει τη "πλάτη" της Νάπολι, ωστόσο με 12 συνεχόμενες νίκες κατάφερε να πάει ξανά στη θέση που της αρέσει να βρίσκεται, δηλαδή την πρώτη. Ματς-κλειδί το "διπλό" στο "Σαν Πάολο", την έδρα των "Παρτενοπέι" με το γκολ του ...γνώριμου στους Ναπολιτάνους "Πιπίτα".

Η απογοήτευση της χρονιάς

Μίλαν

Οι "Ροσονέρι" ξόδεψαν το καλοκαίρι 228 εκ. ευρώ για τους Μπονούτσι, Σίλβα, Κόντι, Τσαλχάνογλου, Μουσάκιο, Ροντρίγκες, Μπίγλια, Κεσιέ, Κάλινιτς, Αντόνιο Ντοναρούμα και Μπορίνι με σκοπό να επανέλθουν στην κορυφή του ιταλικού πρωταθλήματος. Το πρώτο μισό της σεζόν υπό τη καθοδήγηση του Βιτσέντζο Μοντέλα ήταν τόσο άσχημο, που στο "Σαν Σίρο" πλέον θεωρείται επιτυχία η 6η θέση στη βαθμολογία, με τον Τζενάρο Γκατούζο να έχει αλλάξει ριζικά την εικόνα της ομάδας από τη στιγμή που ανέλαβε τα "ηνία" της.

Ομάδα έκπληξη

Νάπολι

Η ομάδα των Χάμσικ, Ινσίνιε, Μέρτενς και Τζορτζίνιο, έχει πραγματοποιήσει την καλύτερη πορεία της στο πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια, ωστόσο η ήττα της από τη Γιουβέντους αλλά και ένα παρατεταμένο ντεφορμάρισμα που είχε, όπως φαίνεται της στερούν το πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά για πολλούς παίζει το θεαματικότερο ποδόσφαιρο στην Ιταλία και όχι μόνο.

Ο “MVP

Μάουρο Ικάρντι

Ο Αργεντινός έχει σημειώσει σχεδόν τα μισά τέρματα τη Ίντερ (24/50) που βρίσκεται στη τέταρτη θέση του πρωταθλήματος, είναι δεύτερος σκόρερ πίσω από τον Τσίρο Ιμόμπιλε της Λάτσιο και πολλοί απορούν γιατί απορρίπτεται συνεχώς από τον ομοσπονδιακό τεχνικό της εθνικής Αργεντινής, Χόρχε Σαμπάολι.

Ο «ελπιδοφόρος» U-21

Πάτρικ Κουτρόνε

Η επιθετική "ηλιαχτίδα" στη σύνθεση της Μίλαν ο 20χρονος Ιταλός, που έχει πετύχει επτά (7) τέρματα στο φετινό πρωτάθλημα και δείχνει πως μπορεί να εξελιχθεί σε έναν top-class παίκτη. Από κοντά ο Κιέσα της Φιορεντίνα αλλά και ο Τζίτζι Ντοναρούμα.

Η τραγωδία

Στις 4/3/2018 η είδηση του θανάτου του Νταβίντε Αστόρι, συγκλονίζει όλη τη ποδοσφαιρική Ιταλία και όχι μόνο. Ο αρχηγός της Φιορεντίνα άφησε την τελευταία του πνοή στο ξενοδοχείο που διανυκτέρευε η ομάδα του στο Ούντινε, με την γνωμάτευση του ιατροδικαστή να κάνει λόγο για ανακοπή καρδιάς.

Ζωντανό το ευρωπαϊκό «όνειρο»

Τσάμπιονς Λιγκ: Η Γιουβέντους στην επανάληψη του περσινού τελικού είναι αντιμέτωπη στα προημιτελικά του θεσμού, με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ η Ρόμα του Κώστα Μανωλά αντιμετωπίζει τον Ερνέστο Βαλβέρδε, τον Μέσι και την Μπλαουγκράνα "παρέα" τους.

Γιουρόπα Λιγκ: Η Λάτσιο είναι αντίπαλος στα προημιτελικά με την νεανική Λειψία του τρομερού σκόρερ Τίμο Βέρνερ και του Ναμπί Κειτά που το καλοκαίρι θα ...μετακομίσει στη Λίβερπουλ.

Τα ντέρμπι των επόμενων αγωνιστικών

32η αγωνιστική: Μίλαν-Νάπολι (15/4)

Λάτσιο-Ρόμα (15/4)

34η αγωνιστική: Γιουβέντους- Νάπολι (22/4)

35η αγωνιστική: Ίντερ- Γιουβέντους (28/4)

37η αγωνιστική: Ρόμα Γιουβέντους (13/5)

Η βαθμολογία

1.ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ78
2.ΝΑΠΟΛΙ74
3.ΡΟΜΑ60
4.ΙΝΤΕΡ59
5.ΛΑΤΣΙΟ57
6.ΜΙΛΑΝ51
7.ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ47
8.ΑΤΑΛΑΝΤΑ47
9.ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ47
10.ΤΟΡΙΝΟ42
11.ΜΠΟΛΟΝΙΑ35
12.ΤΖΕΝΟΑ34
13.ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ33
14.ΣΑΣΣΟΥΟΛΟ29
15.ΚΙΕΒΟ29
16.ΚΑΛΙΑΡΙ29
17.ΣΠΑΛ 201326
18.ΚΡΟΤΟΝΕ24
19.ΒΕΡΟΝΑ22
20.ΜΠΕΝΕΒΕΝΤΟ13