Κάνε λιγάκι (ακόμη…) υπομονή, Παναγιώτη Ρέτσο!

Ο διεθνής αμυντικός δεν ήταν στην αποστολή κόντρα στην Χόφενχαϊμ κι η επιστροφή του στην αγωνιστική δράση αναβλήθηκε, μέχρι νεοτέρας.

Κάνε λιγάκι (ακόμη…) υπομονή, Παναγιώτη Ρέτσο!

Όσοι νόμισαν ότι η παραμονή του Παναγιώτη Ρέτσου στα ποδοσφαιρικά…πιτς τελείωσε επειδή έπαιξε ένα ημίχρονο, σε ένα φιλικό, κόντρα στον Άγιαξ ελάνθαναν, όπως αποδείχθηκε το βράδυ της Παρασκευής. Η ομάδα του 20χρονου, διεθνούς, πολυσύνθετου αμυντικού επισκέφθηκε το Σίνσχαϊμ για να αντιμετωπίσει την τοπική Χόφενχαϊμ, στο εναρκτήριο ματς της 29ης αγωνιστικής της Bundesliga. Πρώτης μετά την 15ημερη διακοπή των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων. Όχι μόνο από την 11αδα, αλλά κι από την αποστολή των «ασπιρίνων» -που ηττήθηκαν με το εξαιρετικά «δύσπεπτο» 4-1 από την ομάδα του Γερμανικού Νότου– έλειπε το όνομα του all around οπισθοφύλακα.

Δείγμα ότι το φιλικό της 20ης Μαρτίου με τον Άγιαξ (1-1) δεν ήταν το τέλος του «τούνελ» -στο οποίο μπήκε η καριέρα του, με τους δύο απανωτούς τραυματισμούς που τον έθεσαν νοκ άουτ από την φετινή σεζόν- αλλά απλά το «φως» που φαίνεται στην άκρη του…

Ο προπονητής της Μπάγερ Λεβερκούζεν, ο, Ολλανδός, Πέτερ Μποζ, δεν τον συμπεριέλαβε στη 18αδα κρίνοντας -όχι άδικα– ότι του λείπει αγωνιστικός ρυθμός. Γιατί ναι μεν εδώ και 3 εβδομάδες συμμετέχει στις προπονήσεις των «ασπιρίνων» –έχοντας πάρει το «πράσινο φως» του ιατρικού τιμ- αλλά αυτές δεν έχουν καμιά σχέση με την ένταση που εκλύεται από έναν αγώνα. Πολλώ δε μάλλον έναν που έχει σοβαρό διακύβευμα, αφού οι δύο ομάδες έπαιζαν σεβαστό ποσοστό των ελπίδων τους για ευρωπαϊκή έξοδο και (κατά το κοινώς λεγόμενο…) θα «έπεφταν κορμιά». Σε τέτοια, ποδοσφαιρική, μάχη, ο Ρέτσος με μοναδικό «εφόδιο» τα 45, αγωνιστικά, λεπτά στο φιλικό με τον «Αίαντα», το τελευταίο 10μηνο, δεν θα μπορούσε να σταθεί. Όχι στα γνώριμα στάνταρ του, τουλάχιστον…

Συν τοις άλλοις, δεν υπάρχει καμιά διάθεση για ρίσκο από πλευράς της Μπάγερ Λεβερκούζεν για ένα ποδοσφαιρικό πρότζεκτ στο οποίο επένδυσε περισσότερα από 20 εκ. ευρώ για να επιτύχει την μετακόμιση του από τον Πειραιά και το οποίο, πληροφορίες ήθελαν να, κοστολογεί το διπλάσιο, σε περίπτωση που «μνηστήρες» της χτυπούσαν την «πόρτα» για κείνον!

Μισή ώρα, με την Λουντογκόρετς, όλη του η...σεζόν!

Άλλωστε οι Γερμανοί δεν ξεχνούν τι συνέβη στις 29 Νοέμβρη. Ο αγώνας κόντρα στην Λουντογκόρετς, για τη φάση των ομίλων του Europa League, ήταν ο πρώτος του μετά από 208 μερες (κοντά 7 μήνες). Ο Ρέτσος -που επέστρεφε από πρόβλημα στον τετρακέφαλο και τενοντίτιδα, στο δεξί μηρό, που έβγαλε κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας (2 Αυγούστου) και τα οποία αρχικά θα τον κρατούσαν εκτός για 6 βδομάδες– μετά από μισή ώρα εγκατέλειπε το γήπεδο με βαριά θλάση στον αριστερό δικέφαλο.

Τους επόμενους 4 μήνες τα μόνα αγωνιστικά χιλιόμετρα που «έγραψε» ήταν εκείνα με τους Ολλανδούς.

Είναι, προφανώς, μεγάλο το διάστημα της απουσίας, αλλά χρειάζεται λίγη, ακόμη, υπομονή. Κι ο Ρέτσος φαίνεται να το συνειδητοποιεί, βλέποντας μακροπρόθεσμα, όπως έδειξαν πρόσφατες δηλώσεις του: «Το σημαντικότερο για μένα είναι να’ μαι υγιής. Αν ο προπονητής μου δώσει μια ευκαιρία στα παιχνίδια που απομένουν θα προσφέρω, αλλά στόχος είναι να ‘μαι πανέτοιμος την επόμενη χρονιά».