Premier League ανασκόπηση: Η Σίτι και οι άλλες (vid)

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι βέβαιη πρωταθλήτρια αλλά τι γίνεται πίσω της; Διαβάστε όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για το πρωτάθλημα Αγγλίας έξι «στροφές» πριν από τη λήξη του.

Premier League ανασκόπηση: Η Σίτι και οι άλλες (vid)

Πρώτη υποψηφιότητα για την «κούπα»

Μάντσεστερ Σίτι

Η «καλοκουρδισμένη» μηχανή του Πέπε Γκουαρδιόλα είναι φέτος ανώτερη από κάθε αντίπαλο της, κάτι το οποίο φάνηκε και μέσα στο «χορτάρι». Σε περίπτωση που κερδίσει τη συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ την επόμενη αγωνιστική, κατακτά και μαθηματικά το τίτλο, με τους «Κόκκινους Διαβόλους» να ακολουθούν στη δεύτερη θέση.

Η απογοήτευση της χρονιάς

Τσέλσι

Η φετινή απογοήτευση δεν ακούει σε άλλο όνομα από αυτό τη περσινής πρωταθλήτριας Τσέλσι. Το σύνολο του Αντόνιο Κόντε εμφανίστηκε κατώτερο των περιστάσεων, κάτι που το μαρτυράνε και οι 28 βαθμοί που είναι πίσω από την πρωτοπόρο Σίτι. «Ημέρα με τη νύχτα» η φετινή απόδοση των Λονδρέζων σε σχέση με αυτή της προηγούμενης σεζόν.

Ομάδα έκπληξη

Μπέρνλι

Η ομάδα με τον χαμηλότερο προϋπολογισμό της κατηγορίας βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας, με «καπετάνιο» τον Σον Ντάις . Νίκες στο Στάμφορντ Μπριτζ και στο Γκούντισον Παρκ, ισοπαλίες σε Γουέμπλεϊ, Ανφιλντ και Ολντ Τράφορντ για την ομάδα με τα περισσότερα θετικά αποτελέσματα σε έδρες των “Big Six”!

Ο “MVP

Μοχάμεντ Σαλάχ

Ο «Φαραώ» της Λίβερπουλ που σπάει φέτος το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, έχει σημειώσει στη παρθενική του σεζόν στον Άνφιλντ, 29 τέρματα στο πρωτάθλημα, κάνοντας τους ανθρώπους της Τσέλσι να «χτυπούν» το κεφάλι τους που δεν τον κράτησαν παλαιότερα, σε ένα λάθος που μοιάζει αρκετά με αυτό του Ντε Μπρόινε της Σίτι. Ήδη ακούγονται για «χάρη» του «σειρήνες» από την Μαδρίτη για λογαριασμό της Ρεάλ.

Ο «ελπιδοφόρος» U-21

Γκαμπριελ Ζεσούς

Ο 21χρονος επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, παρά το μεγάλο διάστημα απουσίας λόγω τραυματισμού, έχει πετύχει 9 τέρματα στο πρωτάθλημα και έχει κερδίσει και θέση στη βασική εντεκάδα της εθνικής Βραζιλίας.

Ζωντανό το ευρωπαϊκό «όνειρο»

Τσάμπιονς Λιγκ: Αγγλικός «εμφύλιος» Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, σε μία αμφίρροπη «μάχη» μεταξύ των μοναδικών ομάδων που απέμειναν ως «εκπρόσωποι» της Premier League στα «αστέρια»(στους «16» αποκλείστηκαν Τότεναμ, Τσέλσι και Γιουνάιτεντ).

Γιουρόπα Λιγκ: Η Άρσεναλ, που στη προηγούμενη φάση απέκλεισε τη Μίλαν, αντιμετωπίζει για τους «8» της διοργάνωσης την ρωσική ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Τα ντέρμπι των επόμενων αγωνιστικών

33η αγωνιστική: Μάντσεστερ Σίτι- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Έβερτον-Λίβερπουλ

34η αγωνιστική: Τότεναμ- Μάντσεστερ Σίτι

36η αγωνιστική: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ- Άρσεναλ

37η αγωνιστική: Τσέλσι-Λίβερπουλ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 32 αγώνες)

Μάντσεστερ Σίτι 84

Μάντσεστερ Γ. 68

Λίβερπουλ 66

Τότεναμ 64 -31αγ.

Τσέλσι 56 -31γ.

Άρσεναλ 51 -31αγ.

Μπέρνλι 46 -31αγ.

Λέστερ 43 -31αγ.

Έβερτον 40

Μπόρνμουθ 37

Γουότφορντ 37

Νιούκαστλ 35 -31αγ.

Μπράιτον 34 -31αγ.

Γουέστ Χαμ 33 -31αγ.

Σουόνσι 31 -31αγ.

Χάντερσφιλντ 31

Κρίσταλ Πάλας 30

Σαουθάμπτον 28 -31αγ.

Στόουκ Σίτι 27

Γουέστ Μπρομ 20

INFO

Τσάμπιονς Λιγκ - Φάση Ομίλων (1,2,3)

Τσάμπιονς Λιγκ – Πλεϊ-οφ μη πρωταθλητών (4)

Γιουρόπα Λιγκ – Πλεϊ-οφ (5)

Υποβιβασμός (18,19,20)