Ρυθμιστής της Premier League ο… Μάρκο Σίλβα!

Ο Πορτογάλος μάνατζερ της Έβερτον, μετά το 0-0 με την Λίβερπουλ που έστειλε στην κορυφή την Σίτι, νικώντας (2-0) την Τσέλσι «ψαλίδισε» τις ελπίδες της για 4αδα.

Ρυθμιστής της Premier League ο… Μάρκο Σίλβα!

H γκρίνια κι η αμφισβήτηση για την ορθότητα της απόφασης των διοικούντων την Τσέλσι να ποντάρουν στο «πρότζεκτ» του Μαουρίτσιο Σάρι, επέστρεψαν από το απόγευμα της Κυριακής. Μάλιστα, βοηθούσης της διακοπής λόγω των Εθνικών ομάδων, αφού δεν υπάρχει αγωνιστική επικαιρότητα σε συλλογικό επίπεδο, μια τέτοια «εσωστρέφεια», παραδοσιακά, διογκώνεται.

Ας... όψεται η Έβερτον του Μάρκο Σίλβα, η οποία έφερε τον Ιταλό τεχνικό, εκ νέου, σε θέση.... αναφερόμενου! Ο πρώην τεχνικός της Νάπολι φαινόταν να έχει μαζέψει, κάπως, το πράγμα, μετά την εξάρα από την Μάντσεστερ Σίτι, αλλά τα «ζαχαρωτά» του Πορτογάλου μάνατζερ αποδείχθηκαν ιδιαιτέρως... πικρά, όπως κι η ήττα με 2-0 στο «Γκούντισον Παρκ». Αποτέλεσμα που αποτέλεσε πισωγύρισμα στις ελπίδες των «μπλε» για είσοδο στην 4αδα, αφήνοντας τους στο -3 από εκείνη και την συμπολίτισσα Άρσεναλ, ενώ μεσολαβεί κι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (στον πόντο).

Κι όμως, παρότι το κίνητρο των Λονδρέζων ήταν απείρως σημαντικότερο από εκείνο της ομάδας του Λίβερπουλ ο Μάρκο Σίλβα κατάφερε, ακόμη μια φορά, να παρουσιάσει μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα απέναντι σε έναν αντίπαλο που «στα χαρτιά» (κι όχι μόνο...) εμφανιζόταν ανώτερος.

Η Έβερτον του, παρότι αποτελεί μια χρυσή μετριότητα για τα δεδομένα της Πρέμιερ Λιγκ - ούσα στο μέσον της βαθμολογίας (11η, στο -17 από την Ευρώπη και στο +12 από τις επικίνδυνες θέσεις) – όταν παίζει με τους «μεγάλους», εσχάτως, μεταμορφώνεται.

Το είχε, άλλωστε, κάνει και κόντρα στην, συμπολίτισσα, Λίβερπουλ, στο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, πριν από δύο εβδομάδες (03/03), πάλι εντός έδρας. Αποτέλεσμα που αποτέλεσε πρώτης τάξεως... σκριν για την Μάντσεστερ Σίτι ούτως ώστε να επιστρέψει στην κορυφή του Αγγλικού πρωταθλήματος, ενώ αύξησε τη δημοτικότητα του Ίβηρα στις τάξεις των φίλων της ομάδας του, αφού είναι προφανής η απάντηση, της πλειονότητας εξ αυτών, τουλάχιστον, στο ερώτημα ποιοί εκ των «πολιτών» ή των «κόκκινων» προτιμούν να πάρουν το πρωτάθλημα...

Προφανώς τον Μάρκο Σίλβα τέτοια πράγματα δεν τον απασχολούν, στο ελάχιστο, αλλά δεδομένης της φιλοδοξίας, που τον διακρίνει, σίγουρα απολαμβάνει το γεγονός ότι αναδείχθηκε σε ρυθμιστή του εφετινού πρωταθλήματος!

Σφήνα στους «Big 6» κι υποστηρικτής της... Σίτι!

Άλλωστε γνωρίζει πως, καίτοι στην πρώτη του σεζόν στην Έβερτον δεν κατάφερε την υπέρβαση να μπεί «σφήνα» στους “Big 6”, πιστώνεται αυτά τα αποτελέσματα.
Τα οποία πιστοποιούν ότι ανήκει στην προπονητική ελίτ, αφού ήρθαν κόντρα σε προπονητές (Σάρι - Κλοπ) που ανήκουν, αδιαμφισβήτητα, σ’ αυτήν. Μάλιστα από την Τσέλσι η Έβερτον είναι αήττητη, στο πρωτάθλημα, αφού είχε πάρει «λευκή» ισοπαλία στο Λονδίνο.

Δεδομένου ότι σημασία δεν έχει πως ξεκινάς την σεζόν, αλλά πως την τελειώνεις, είναι σημαντικό ότι η καλή εντύπωση έμεινε για το τέλος... Αν μάλιστα η Σίτι πάρει και το Κύπελλο τότε η 7η θέση βγάζει στην Ευρώπη. Κι από εκείνη η Έβερτον απέχει μόνο τέσσερις πόντους...