Στο «κάδρο» κι ο Μίτσελ για τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης!

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ Γκονζάλεθ φαίνεται πως είναι ένας ακόμα υποψήφιος μνηστήρας για τον πάγκο των "μερένχες", μετά τα ονόματα των Μουρίνιο και Ζιντάν.

Στο «κάδρο» κι ο Μίτσελ για τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης!

Για τρίτη φορά σε διάστημα εννέα μηνών η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται σ’ αναζήτηση προπονητή. Οι δύο διαδοχικές ήττες από Μπαρτσελόνα σε Κύπελλο (0-3) και πρωτάθλημα (0-1) κι η συντριβή από τον Άγιαξ (1-4) στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, άπασες στο «Μπερναμπέου», σηματοδότησαν ισάριθμες απώλειες τροπαίων κι ουσιαστικό φινάλε της σεζόν από τις...5 Μαρτίου για τους «μπλάνκος», που βρίσκονται εν μέσω διαδοχολογίας του Σαντιάγκο Σολάρι.

Ωστόσο, εν αντίθεση με τις προηγούμενες δύο φορές που υπήρξε προπονητολογία, το όνομα του Μίτσελ Γκονζάλεθ δεν ακούγεται μεταξύ των υποψηφίων για έναν πάγκο που, ενιότε, προσομοιάζει με ...ηλεκτρική καρέκλα!

Τον περασμένο Ιούνιο - όταν ο Ζινεντίν Ζιντάν άφηνε ενεό τον Φλορεντίνο Πέρεθ ανακοινώνοντας (31 Mαϊου) 5 24ωρα μετά την κατάκτηση του 3ου διαδοχικού Τσάμπιονς Λιγκ την αποχώρηση του από τον πάγκο των «μερένγκες» - το όνομα του εμβληματικού παλαίμαχου άσου των «μερένγκες» και πρώην τεχνικού του Ολυμπιακού φιγουράρισε μεταξύ των υποψηφίων «μνηστήρων». Τελικά ο πρόεδρος του λευκού συλλόγου προτίμησε να αρπάξει τον Χουλέν Λοπετέγκι από την Εθνική Ισπανίας («διαλύοντας» την δύο 24ωρα πριν την έναρξη του Μουντιάλ της Ρωσίας...) και...πρόκοψε! Στις 29 Οκτωβρίου την επομένη της συντριβής από την Μπαρτσελόνα (χωρίς Μέσι) στο πρώτο κλάσικο της χρονιάς, με 5-1, ο Βάσκος κούνησε... μαντήλι.

Κι εκείνο το διάστημα μέχρι να μονιμοποιηθεί, 15 μέρες μετά ο, υπηρεσιακός, αρχικά, Σαντιάγκο Σολάρι στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης το όνομα του «έπαιξε», αλλά προτιμήθηκε ο Αργεντινός. Οι νίκες επί των Μελίγια (3ης Κατηγορίας) στο Κύπελλο (0-4), Ρεάλ Βαγιαδολίδ (2-0) και Θέλτα (2-4) στο πρωτάθλημα καθώς κι η πεντάρα (5-0) επί της Βικτώρια Πλζεν στην Τσεχία για το Τσάμπιονς Λιγκ οδήγησαν στα σημερινά.

Στην Μαδρίτη αναμένεται η Καθαρά Δευτέρα να είναι...μεγάλη (για τις εξελίξεις στην Ρεάλ) αφού θ’ ανακοινωθεί το «διαζύγιο» με τον Σολάρι που θα κοουτσάρει την Κυριακή, στο Βαγιαδολίδ, για τελευταία φορά. Και θα ξεκινήσει, επισήμως, η αναζήτηση της διάδοχης κατάστασης.

Κάτι που ήδη γίνεται, με τα ονόματα των Ζιντάν και Μουρίνιο επικρατέστερα. Παρότι ο πρώτος φέρεται ν΄αρνήθηκε ήδη, παρότι ο δεύτερος έφυγε πριν 6 χρόνια με τα αποδυτήρια διαιρεμένα κι υπάρχουν ακόμη παίκτες που δεν θέλουν να τον βλέπουν (Σ. Ράμος, Μαρσέλο, Μπενζεμά)... Εσχάτως στο «κάδρο» επανήλθε το ονόμα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο (είχε ακουστεί και τον Ιούνιο), αλλά δεν είναι για τώρα, λόγω Τότεναμ, ενώ υπάρχουν φωνές μέσα στη διοίκηση για λύση υπηρεσιακή μέχρι το τέλος της σεζόν, ή ακόμη και παραμονής του Σολάρι ως το φινάλε της, ώστε να βρεθεί η σωστή λύση δίχως πίεση χρόνου. Το τελευταίο φαίνεται απίθανο αφού η λαϊκή απαίτηση είναι να πέσουν, κεφάλια. Άμεσα.

Τι ακούστηκε στο Radio Marca

Η κατάσταση είναι ρευστή. Έτσι εμφανίστηκε από το...πουθενά το όνομα του Κλάρενς Ζέεντορφ. Aν ακούστηκε ο Ολλανδός που απέτυχε σε Μίλαν, Λα Κορούνια και τώρα είναι στην εθνική Καμερούν, δεν αποκλείεται ν’ αλλάξουν τα δεδομένα για τον 55χρονο Μίτσελ που είναι άνεργος από τις 13 Ιανουαρίου της περασμένης χρονιάς μετά το «διαζύγιο» με την Μάλαγα. Σε ραδιοφωνική εκπομπή του Ράδιο Μarca, άλλωστε, o, αρχισυντάκτης του, Ράφα Σαουκίγιο, ίσως έκανε την αρχή, εκτιμώντας ότι «Ο Μίτσελ είναι υποψήφιος όχι μόνο για υπηρεσιακός, αλλά και για την επόμενη σεζόν!» Λέτε;