Τέλος ο Φελαϊνί από την εθνική Βελγίου

Την απόφασή του να ολοκληρώσει στην καριέρα του με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα ανακοίνωσε ο Βέλγος μέσος

Τέλος ο Φελαϊνί από την εθνική Βελγίου

Με ένα συγκινητικό μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Μαρουάν Φελαϊνί ανακοίνωσε την απόφασή του να ολοκληρώσει την καριέρα του στην εθνική ομάδα του Βελγίου. Ο πρώην μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που τον περασμένο Γενάρη μετακόμισε στην κινέζικη Σαντόνγκ Λουνένγκ, είχε φορέσει για πρώτη φορά τη φανέλα του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος το 2007.


Στα 12 χρόνια της θητείας του στους «κόκκινους διαβόλους» μέτρησε 87 εμφανίσεις και πέτυχε 18 γκολ. Τελευταία μεγάλη διοργάνωση στην οποία μετείχε ήταν το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το περασμένο καλοκαίρι, όταν το Βέλγιο αποκλείστηκε στα ημιτελικά του θεσμού με την ήττα (1-0) από τη Γαλλία.


«Μετά από δώδεκα χρόνια αντιπροσωπεύοντας το Βέλγιο σε υψηλό επίπεδο, αποφάσισα να ολοκληρώσω την καριέρα μου με την εθνική. Δεν ήταν μία εύκολη απόφαση, αλλά αισθάνομαι πως ήταν η κατάλληλη στιγμή για μένα να αποχωρήσω και να δώσω χώρο στη νέα γενιά του Βελγίου. Ήταν τιμή να αντιπροσωπεύσω το Βέλγιο 87 φορές και να είμαι μέρος δύο διοργανώσεων Παγκοσμίου Κυπέλλου κι ενός Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με την εθνική ομάδα. Έχω αμέτρητες αναμνήσεις με τους «κόκκινους διαβόλους» από το ντεμπούτο μου το 2007», ανέφερε αρχικά στο μήνυμά του.


Στη συνέχεια υπογράμμισε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους πήραν μέρος στην καριέρα του, ειδικά τους συμπαίκτες μου, πολλοί από τους οποίους θα είναι για πάντα φίλοι μου, αλλά και όλους τους προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκα. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλους τους Βέλγους οπαδούς που ταξίδεψαν σε όλον τον κόσμο για να μας υποστηρίξουν. Εύχομαι στον προπονητή και την ομάδα κάθε επιτυχία στα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ευχαριστώ Βέλγιο».