Στα «δίχτυα» της ΟΥΕΦΑ η Μάντσεστερ Σίτι

Επίσημη έρευνα ξεκίνησε η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για πιθανές παραβιάσεις του Financial Fair Play από τους «πολίτες»

Στα «δίχτυα» της ΟΥΕΦΑ η Μάντσεστερ Σίτι

Στο επίκεντρο έρευνας της ΟΥΕΦΑ βρέθηκε η Μάντσεστερ Σίτι για να διαπιστωθεί αν η αγγλική ομάδα έχει παραβιάσει τους κανονισμούς του Financial Fair Play. Όπως ανέφερε η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία «η έρευνα θα επικεντρωθεί σε αρκετές εικαζόμενες παραβάσεις του Financial Fair Play που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα σε διάφορα Μέσα ενημέρωσης».

Συγκεκριμένα, η ΟΥΕΦΑ αναφέρεται στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», που πρόσφατα σε δημοσίευμά του έκανε λόγο για σοβαρές παρατυπίες της αγγλικής ομάδας. Από την πλευρά της η Σίτι αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έχει παραβιάσει τους κανονισμούς του Financial Fair Play.

Σε ανακοίνωσή τους οι πρωταθλητές Αγγλίας, ανέφεραν μεταξύ άλλων: «Οι ισχυρισμοί για παραβάσεις του Financial Fair Play είναι αναληθείς. Η Μάντσεστερ Σίτι καλωσορίζει τις επίσημες έρευνες της ΟΥΕΦΑ, ως μία ευκαιρία για να μπει ένα τέλος στη φημολογία από παράνομη υποκλοπή του ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου».

Υπενθυμίζεται πως η Μάντσεστερ Σίτι είχε βρεθεί στο επίκεντρο έρευνας της ΟΥΕΦΑ και το 2014. Τότε οι δύο πλευρές είχαν έρθει σε διακανονισμό, με την αγγλική ομάδα να καταβάλει μεταξύ άλλων ως πρόστιμο το ποσό των 49 εκατομμυρίων βρετανικών λιρών. Επιπρόσθετα, η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ξεκαθάρισε πως δεν κάνει κάποιο άλλο σχόλιο μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες.