Ανανέωσε με Ζόρντι Άλμπα η Μπαρτσελόνα

Σε συμφωνία κατέληξαν οι συζητήσεις της Μπαρτσελόνα με τον Ζόρντι Άλμπα για την επέκταση της συνεργασίας τους.

Ανανέωσε με Ζόρντι Άλμπα η Μπαρτσελόνα

Ο Ισπανός αριστερός μπακ θα υπογράψει εντός των προσεχών ημερών το νέο συμβόλαιό του, το οποίο θα τον δεσμεύει ως το 2024 με τους πρωταθλητές Ισπανίας, ενώ θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Ο Ζόρντι Άλμπα αγωνίζεται στους «μπλαουγκράνα» απο το 2012, όταν αποκτήθηκε από τη Βαλένθια αντί 14 εκατ. ευρώ. Βασικός από την πρώτη στιγμή, ο 30χρονος αμυντικός έχει κατακτήσει πέντε πρωταθλήματα, τέσσερα κύπελλα και ένα Champions League με την Μπαρτσελόνα, ενώ παράλληλα αποτελεί μόνιμο στέλεχος και της εθνικής Ισπανίας. Το τρέχον συμβόλαιό του λήγει το 2020 και η διοίκηση των Καταλανών δεν ήθελε να αφήσει σε εκκρεμότητα την παραμονή του, καθώς μάλιστα τα αριστερά μπακ είναι δυσεύρετα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, ενώ ο Άλμπα έχει αγαστή συνεργασία με τον Λιονέλ Μέσι, τον οποίο έχει τροφοδοτήσει με ουκ ολίγες ασίστ.

Ο Ζόρντι Άλμπα ήταν ο τελευταίος ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα που δεν δεσμευόταν πέραν της επόμενης σεζόν με τον σύλλογο. Ο επόμενος που αναμένεται να καθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι ο Ιβάν Ράκιτιτς, του οποίου το συμβόλαιο λήγει το 2021.