ΕΠΙΣΗΜΟ: Ανανέωσε με τη Μπαρτσελόνα ο Βαλβέρδε

Κάτοικος Βαρκελώνης για έναν επιπλέον χρόνο ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού.

ΕΠΙΣΗΜΟ: Ανανέωσε με τη Μπαρτσελόνα ο Βαλβέρδε

«Η Μπαρτσελόνα και ο πρώτος προπονητής της ομάδας συμφώνησαν να παρατείνουν τη σύμβαση μεταξύ των δύο μερών για μια ακόμα σεζόν (2019/20) με δυνατότητα για μια επιπλέον (2020/21)». Με αυτή την ανακοίνωση Μπαρτσελόνα γνωστοποίησε την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Η υπογραφή των συμβολαίων θα γίνει στις 10:15 (ώρα Ισπανίας) στην Προεδρική Σουίτα του Καμπ Νου ενώ το απόγευμα ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού θα μιλήσει στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Στη σχετική ενημέρωση, η Μπαρτσελόνα παραθέτει στατιστικά στοιχεία. «Από την άφιξή του ως προπονητής της Barça, ο Βαλβέρδε κατέγραψε θεαματικά στατιστικά στοιχεία. Στην πρώτη του σεζόν κέρδισε τόσο το πρωτάθλημα όσο και το Copa del Rey, ενώ το 2018/19 έχει ήδη προσθέσει το Ισπανικό Super Cup στον κατάλογο.

Συνολικά, οδήγησε τη Μπαρτσελόνα σε 96 επίσημους αγώνες, με νίκες στους 65, ισοπαλίες σε 22 και μόλις 9 ήττες. Από αυτές τις 65 νίκες, 43 έχουν επιτευχθεί στο πρωτάθλημα, 11 στο Copa del Rey, 10 στο Champions League και μία στο Super Cup της Ισπανίας.

Στα 96 παιχνίδια του ως προπονητής της Μπαρτσελόνα, είδε την ομάδα του να σκοράρει 233 γκολ, ενώ δέχτηκε μόνο 78.