Ο Σιμεόνε ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Ατλέτικο έως το 2022 (vid)

Με ένα βίντεο που ανέβασε στα social media, η Ατλέτικο Μαδρίτης ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με τον Ντιέγκο Σιμεόνε για επιπλέον δύο χρόνια, ως το καλοκαίρι του 2022.

Ο Σιμεόνε ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Ατλέτικο έως το 2022 (vid)

Μετά από χρονοβόρες διαπραγματεύσεις της διοίκησης του συλλόγου με την αδελφή και εκπρόσωπο του Αργεντινού τεχνικού, ο «Τσόλο» υπέγραψε το νέο συμβόλαιό του και η παραμονή του στον πάγκο της ομάδας ανακοινώθηκε σε μία δύσκολη χρονική στιγμή για τους «ροχιμπλάνκος», οι οποίοι, μετά τον αποκλεισμό από το κύπελλο και την ήττα στο ντέρμπι του Σαββάτου (9/2) από τη Ρεάλ, κινδυνεύουν να μείνουν εκτός στόχων από τις αρχές Μαρτίου, εφόσον αποκλειστούν και από τη Γιουβέντους στο Champions League.

Αναμορφωτής και δημιουργός της σύγχρονης Ατλέτικο, ο Σιμεόνε ανέλαβε την τεχνική ηγεσία τον Δεκέμβριο του 2011 και την οδήγησε σε μεγάλες διακρίσεις και στην καθιέρωσή της ως ένα από τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά κλαμπ της σύγχρονης εποχής. Στην πρώτη επταετία του ως προπονητής στους «ροχιμπλάνκος» (τους οποίους είχε υπηρετήσει στο παρελθόν και ως ποδοσφαιριστής), ο «Τσόλο» έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα (το πρώτο μετά το 1996), ένα κύπελλο κι ένα σούπερ καπ Ισπανίας, δύο Europa League και δύο Σούπερ Καπ Ευρώπης, ενώ οδήγησε τους Μαδριλένους και σε δύο τελικούς Champions League. Εφόσον εξαντλήσει το νέο συμβόλαιό του, θα ξεπεράσει τα δέκα χρόνια στον πάγκο της Ατλέτικο, βάζοντας το όνομά του δίπλα σε εκείνο της μεγαλύτερης μορφής στην ιστορία του συλλόγου, του Λουίς Αραγονές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ