Copa del Rey: Πρώτη «μάχη» για Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης!

Το ντέρμπι ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης περιλαμβάνει το «μενού» των ημιτελικών του κυπέλλου Ισπανίας, με την πρώτη... πράξη να εκτυλίσσεται το βράδυ της Τετάρτης (6/2, 22:00, LIVE στο fosonline.gr) στο «Καμπ Νου».

Copa del Rey: Πρώτη «μάχη» για Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης!

Η κληρωτίδα «έβγαλε» το Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης, για πρώτη φορά από τον τελικό του 2014 (στον οποίο είχαν επικρατήσει οι Μαδριλένοι με 2-1), και πλέον οι δύο ομάδες είναι υποχρεωμένες να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, σε μία διοργάνωση όπου συχνά αγωνίζονται παίκτες χωρίς μεγάλο χρόνο συμμετοχής, καθώς, εκτός από την προοπτική διεκδίκησης του τροπαίου, υπάρχει και το γόητρο.

Κι αυτό, μάλιστα, σε μία αρκετά «φορτωμένη» περίοδο, με την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε να έχει δύσκολο πρόγραμμα τον επόμενο μήνα στο πρωτάθλημα και τη «βασίλισσα» να αντιμετωπίζει μετά από λίγες ημέρες την Ατλέτικο στο ντέρμπι του πρωταθλήματος, ενώ πλησιάζουν και οι πρώτες αναμετρήσεις για τη φάση των «16» του Champions League.

Για τους «μερένχες» το κύπελλο είναι πιθανότατα ο μοναδικός εγχώριος τίτλος που έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν, αφού στο πρωτάθλημα βρίσκονται στην τρίτη θέση και στο -8 από τους πρωτοπόρους «μπλαουγκράνα». Οι Καταλανοί, από τη μεριά τους, αφού... επιβίωσαν μετά την ήττα 2-0 από τη Σεβίλλη στον πρώτο προημιτελικό (επιστρέφοντας με ένα «εκκωφαντικό» 6-1 στη ρεβάνς), φιλοδοξούν να γίνουν η πρώτη ομάδα στην ιστορία του θεσμού με πέντε διαδοχικές κατακτήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι, μετά την περίοδο 2009-10, η Ρεάλ είναι η μοναδική ομάδα που έχει σταματήσει τη Μπαρτσελόνα στο "Copa del Rey", νικώντας την σε δύο τελικούς (2011 και 2014) και στους ημιτελικούς του 2013. Τις άλλες πέντε φορές, το τρόπαιο κατέληξε στη Βαρκελώνη.

Το πρόγραμμα των πρώτων ημιτελικών του κυπέλλου Ισπανίας (οι ρεβάνς θα γίνουν στις 27-28 Φεβρουαρίου):

Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 6/2 22:00

Μπέτις-Βαλένθια 7/2 22:00