Community Shield: Σούπερ Άρσεναλ και Τζόλης, 3-0 τη Σίτι

Η Άρσεναλ πήρε τον πρώτο τίτλο της σεζόν, 3-0 τη Σίτι στο Community Shield. Δύο ασίστ ο Τζόλης σε ονειρεμένο επίσημο ντεμπούτο. 

Community Shield: Σούπερ Άρσεναλ και Τζόλης, 3-0 τη Σίτι

Η Άρσεναλ με φανταστικό Χρήστο Τζόλη να έχει δύο ασίστ στο επίσημο ντεμπούτο του νίκησε 3-0 τη Μάντσεστερ Σίτι και κατέκτησε το Community Shield. Πρώτος τίτλος στην Αγγλία για τον διεθνή εξτρέμ, στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι με τη φανέλα των Λονδρέζων. Η Σίτι ήταν αγνώριστη, η Άρσεναλ κυρίαρχη και ο Έντσο Μαρέσκα έμοιαζε σε απόγνωση στη δική του πρεμιέρα στον πάγκο. Ήταν η 18η κατάκτηση του θεσμού από την ομάδα του Λονδίνου. Ο Τζόλης έγινε ο πρώτος παίκτης της Άρσεναλ μετά τον Γουίλιαν το 2020 με δύο ασίστ σε ντεμπούτο.

Στο «Μιλένιουμ» του Κάρντιφ, η Άρσεναλ με τον Τζόλη στο αριστερό άκρο της επίθεσης πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό και στα 24 δευτερόλεπτα βρήκε το γκολ με τον Καλαφιόρι μετά από μπαλιά του Λιούις Σκέλι. Η άμυνα της Σίτι πιάστηκε εντελώς στον ύπνο.

Η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα διατήρησε τον έλεγχο και δεν δεχόταν απειλή από εκείνη του Έντσο Μαρέσκα που ήταν εμφανώς επηρεασμένη. Μέχρι το 20' όταν ο Ράγια έδειξε την κλάση του εξουδετερώνοντας το σουτ του Φόντεν. Στο 23' ο Τζόλης υποχρέωσε σε φάουλ κίτρινης κάρτας τον Φόντεν φεύγοντας στην αντεπίθεση και στο 28' έδωσε ασίστ με κεφαλιά (μετά από σέντρα του Έντεγκαρντ) για τον Χάβερτς που επίσης με κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-0 για τους πρωταθλητές. Ο Ντοναρούμα δεν μπόρεσε να αντιδράσει με την μπάλα να περνά κάτω από το σώμα του. Αντιθέτως ο Ράγια στο 40' έκανε μεγάλη απόκρουση σε κοντινό σουτ του Χάαλαντ, κρατώντας το προβάδισμα των δύο τερμάτων για τους «κανονιέρηδες». Σπουδαία ευκαιρία για τρίτο γκολ είχε στο 43' ο Καλαφιόρι, αλλά και στις καθυστερήσεις με τον Ντίας να διώχνει πάνω στη γραμμή το σουτ του Έντεγκαρντ. Πάλι από προσπάθεια του Τζόλη.

Με Ράις και Γκρίλις νέα πρόσωπα μπήκαν οι ομάδες στην επανάληψη και η Άρσεναλ με δεύτερη ασίστ του Τζόλη και υπέροχο γκολ του Έντεγκαρντ, πάλι από πολύ νωρίς (στο 47') αιφνιδίασε τη Σίτι και ανέβασε το δείκτη στο 3-0. Ο Μαρέσκα έβγαλε τον Χάαλαντ δείχνοντας ότι το ματς δεν είχε πλέον αξία για την ομάδα του. Και λίγο αργότερα και τον Άντερσον που αλλιώς ονειρευόταν το ντεμπούτο του. Ευκαιρία για τέταρτο γκολ είχε ο Σάκα στο 62', ενώ βρίσκοντας χώρους η Άρσεναλ ήταν πάντα πιο επικίνδυνη. Στο 73' ο Ράγια απέκρουσε και το σουτ του Σερκί, ενώ ο Σάκα είχε κι άλλη φάση για γκολ στο 80'. Όπως κι άλλη απόκρουση ο Ράγια στο 81' σε σουτ του Σεμένιο. Οι φίλοι της Σίτι προτίμησαν να αποχωρήσουν πρόωρα και εκείνοι της Άρσεναλ πανηγύρισαν με την ομάδα τους την κατάκτηση της πρώτης κούπας στη νέα σεζόν.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράγια, Γουάιτ, Μοσκέρα, Γκάμπριελ, Καλαφιόρι (60' Ινκαπιέ), Λιούις Σκέλι (75' Θουμπιμέντι), Γκιμαράες (46' Ράις), Μαντουέκε (60' Σάκα), Έντεγκαρντ (84' Έζε), Τζόλης, Χάβερτς (75' Γκιόκερες)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Ντοναρούμα, Κουσάνοφ, Ντίας, Γκβάρντιολ, Ο' Ράιλι (53' Γκεχί), Κόβατσιτς (79' Γκονζάλες), Άντερσον (60' Λιούις), Σεμένιο, Φόντεν (60' Σερκί), Ντοκού (46' Γκρίλις), Χάαλαντ (53' Μαρμούς)



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110