Ροντρίγκο Μολέδο, ο πρωταγωνιστής

Η περσινή εντυπωσιακή σεζόν του Βραζιλιάνου στην Ιντερνασιονάλ και η συμβολή του στην επιτυχία της.

Ροντρίγκο Μολέδο, ο πρωταγωνιστής

Στα 31,5 χρόνια του ο Ροντρίγκο Μολέδο αποτελεί πάντα μια ελκυστική περίπτωση για τον Ολυμπιακό, έχοντας και την εικόνα του ποδοσφαιριστή στο πέρασμά του από την Σούπερ Λίγκα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Αλλά ακόμη καλύτερος ήταν ο Μολέδο του 2018, όταν επέστρεψε στην πατρίδα του για λογαριασμό της Ιντερνασιονάλ. Με εξαιρετικές εμφανίσεις και πρωταγωνιστικό ρόλο στην πορεία πρωταθλητισμού που έκανε η ομάδα του, μένοντας τελικά στην τρίτη θέση πίσω από την Παλμέιρας και την Φλαμένγκο.

Στην ομάδα στην οποία ανήκει έως το 2021, ο Μολέδο άρχισε να παίζει μετά την επιστροφή του από την Ελλάδα, τον περασμένο Απρίλιο. Από τότε έως το τελευταίο παιχνίδι του, στις 2 Δεκεμβρίου, είχε συνολικά 26 συμμετοχές. Όλες βασικός και αναντικατάστατος!

Όσες φορές έμεινε εκτός ήταν για να ξεκουραστεί ή για δύο τραυματισμούς που είχε, οι οποίοι τον κράτησαν μακριά από τη δράση ο πρώτος για ένα δεκαπενθήμερο (πρόβλημα στο γόνατο, προς το τέλος Ιουλίου) και ο δεύτερος για ένα μήνα (από τα μέσα Σεπτέμβρη έως τα μέσα Οκτώβρη, λόγω θλάσης).

Ένας παίκτης εμπιστοσύνης, πως πάντοτε θα παίζει σε υψηλό επίπεδο και θα προσφέρει εμπειρία, καλές τοποθετήσεις και γρήγορες αντιδράσεις στο κέντρο της άμυνας κάθε ομάδας. Το γκολ στις προωθήσεις δεν είναι το φόρτε του, καθώς στην καριέρα του έχει σκοράρει συνολικά 12 φορές, αλλά έχει άλλα πολύ σημαντικά προσόντα στο παιχνίδι του.

Για τον Ολυμπιακό αυτής της περιόδου που έχει Βούκοβιτς και Σισέ βασικούς, ενώ Μεριά και Μιράντα δεν έχουν πείσει, θα ήταν ίσως μια εξαιρετική προσθήκη. Το καλοκαίρι κανείς δεν ξέρει τη διαμόρφωση του ρόστερ και μην ξεχνάμε και την προσθήκη του Μπα που ήδη έχει αποκτηθεί από την Αζαξιό. Αλλά με την προοπτική να δοθούν λογικά χρήματα, για την αξία και τη δεδομένη ποιότητα ενός παίκτη όπως είναι ο Μολέδο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα πρόκειται για μια «πολυτελή» επιλογή για το ελληνικό πρωτάθλημα.