Copa Del Rey: Δικαιώθηκε η Μπαρτσελόνα στην ένσταση της Λεβάντε (pic)

Η ομάδα της Καταλωνίας δικαιώθηκε πρωτόδικα για τη συμμετοχή του νεαρού στόπερ Τσούμι και συμμετείχε κανονικά στην κλήρωση για τους «8» του ισπανικού Κυπέλλου.

Copa Del Rey: Δικαιώθηκε η Μπαρτσελόνα στην ένσταση της Λεβάντε (pic)

Μετά τη νίκη-πρόκριση με 3-0 στο Camp Nou, η Μπαρτσελόνα κέρδισε τη Λεβάντε και εκτός γηπέδου, καθώς δικαιώθηκε στην ένσταση που είχαν υποβάλλει οι Βαλενθιάνοι για αντικανονική συμμετοχή του νεαρού στόπερ Χουάν Μπραντάριθ Μοβίγια (γνωστότερου ως Τσούμι) στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων (2-1 υπέρ της Λεβάντε) για το Copa Del Rey.

Η διοίκηση των «γκρανότας» υποστήριξε πως ο 19χρονος κεντρικός δεν έπρεπε να αγωνιστεί στο συγκεκριμένο ματς, καθώς είχε συμπληρώσει κάρτες με τη δεύτερη ομάδα της Μπάρτσα, τη Μπαρτσελόνα Β, όπου και αγωνίζεται κατά βάση. Στον αντίποδα, οι «μπλαουγκράνα» ισχυρίστηκαν ότι η τιμωρία ίσχυε για το πρωτάθλημα και όχι για το Κύπελλο.

Η ισπανική ομοσπονδία (RFEF) εξέτασε το αίτημα της Λεβάντε και το απέρριψε, τονίζοντας πως ο σύλλογος της Βαλένθια προέβη σε εκπρόθεσμη καταγγελία, δεδομένου ότι η καταληκτική ημερομηνία ήταν η περασμένη Δευτέρα (14/1).

Ως αποτέλεσμα, η Μπαρτσελόνα δικαιώθηκε σε πρώτο βαθμό και μετείχε κανονικά στην κλήρωση των «8» του Κυπέλλου Ισπανίας, η οποία την έφερε αντιμέτωπη με τη Σεβίλλη. Να σημειώσουμε, πάντως, πως η Λεβάντε διατηρεί το δικαίωμα να ασκήσει έφεση στην πρωτόδικη απόφαση που δικαίωσε τους «μπλαουγκράνα».

Δείτε τη διαδικτυακή ανάρτηση της RFEF για την απόφαση: