Τώρα τρέχουν Σίτι και Γκουαρντιόλα...

Στο ποδόσφαιρο όπως και στη ζωή τα πάντα μπορεί να αλλάξουν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τώρα ο Γκουαρντιόλα που έλεγε πως δεν πραγματοποιήσει μετεγγραφή παίκτη τον Ιανουάριο, τρέχει και δεν φτάνει…

Τώρα τρέχουν Σίτι και Γκουαρντιόλα...

Πώς τα φέρνει η ζωή και φυσικά το ποδόσφαιρο… Ο Πεπ Γκουαρντιόλα λοιπόν είχε δηλώσει πρόσφατα ότι η Μάντσεστερ Σίτι δεν έχει πρόβλημα, και δεν θα προχωρήσει στην απόκτηση κάποιου ποδοσφαιριστή τη δεύτερη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Έλα όμως που τα πράγματα εξελίσσονται εντελώς διαφορετική για την περυσινή πρωταθλήτρια Αγγλίας και δεύτερη αυτή τη στιγμή στην Premier League.

Η Σίτι και σωστά δεν έδειχνε τουλάχιστον μέχρι πρότινος ενδιαφέρον για μεταγραφικές κινήσεις. Όμως η επανέναρξη του Champions League από την μία όπου την ενδιαφέρει πρωτίστως και ορισμένοι τραυματισμοί ποδοσφαιριστών της την οδηγούν στο να κινηθεί γρήγορα για κάποια ή κάποιες μεταγραφές.

Πρώτα πρώτα ο Βραζιλιάνος, Φερναντίνιο ο οποίος είναι από τους κορυφαίους της την εφετινή αγωνιστική σαιζόν και εναντίον της Λίβερπουλ πραγματοποίησε θαυμάσια εμφάνιση, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πλησιάζει το 34ο έτος της ηλικίας του, οπότε χρειάζεται κάποια… βοήθεια. Έπειτα ο διεθνής Γερμανός χαφ, Ιλκάι Γκίντογκαν μπορεί να είναι ένας πολύ καλός χαφ, ωστόσο είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι είναι επιρρεπής σε τραυματισμούς και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν τραυματισθεί πάλι για πόσο καιρό θα απουσιάσει. Το ίδιο περίπου ισχύει και για τον αριστεροπόδαρο μέσο, Φαμπιάν Ντέλφ ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμού αλλά παράλληλα παρασύρεται μερικές φορές από τον έντονο δυναμισμό του με συνέπεια να δέχεται ίσως και αδικαιολόγητα αρκετές κάρτες, ενώ και ο νεαρός Ολεκσάντρ Ζιντσένκο δεν παρουσιάζει την εξέλιξη που όλοι περίμεναν.

Αποτυχία με Στόουνς

Το πιο σημαντικό θέμα όμως που απασχολεί τελευταία την τεχνική ηγεσία και την διοίκηση της παρακαλώ, είναι το αποτυχημένο όπως αποδείχθηκε πείραμα με την απόκτηση για 50 εκ. ευρώ το καλοκαίρι του 2016 του κεντρικού αμυντικού, Τζον Στόουνς από την Έβερτον.

Ο 24χρονος υψηλόσωμος (1,88 μ.) διεθνής στόπερ δεν έχει προσφέρει αυτά που όλοι περίμεναν και ήδη έχουν αρχίσει μουρμούρες στα αποδυτήρια και τις κερκίδες για την παρουσία του στην βασική ενδεκάδα.

Εν τω μεταξύ πρόσφατα η Μάντσεστερ Σίτι δεν κατάφερε, να αποκτήσει τον ταλαντούχο Ολλανδό χαφ του Άγιαξ, Φρένκι Ντε Γιόνγκ (οδεύει το καλοκαίρι προς Μπαρσελόνα, καθώς έχει συμφωνήσει…) κι αυτό την έφερε λίγο πίσω στο μεταγραφικό πεδίο.

Τελευταία πάντως στην πόλη του Μάντσεστερ κυκλοφορoύν ευρέως δύο ονόματα, του Μπεν Τσίλγουελ της Λέστερ και του 19χρονους Ντέκλαν Ράις της Γουέστ Χαμ ο οποίος κοστολογείται γύρω στα 50 εκ.ευρώ αλλά κατά πολλούς θεωρείται ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα του Αγγλικού ποδοσφαίρου και πιστεύεται πως μέσα στις επόμενες ημέρες ο ειδικός σε θέματα μεταγραφών και ουσιαστικά αυτός που είναι ο συνδετικός κρίκος, διοίκησης και Γκουαρντιόλα, ο Τσίκι Μπεκιριστάιν θα ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις.

Και βέβαια ο μεγάλος στόχος του Γκουαρντιόλα παραμένει πάντα ο διεθνής χαφ της Μπάγερν Μονάχου, Τιάγκο Αλκάνταρα αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει πριν το καλοκαίρι…

Μάνος Σταραμόπουλος

Δημοσιογράφος – Αναλυτής διεθνούς ποδοσφαίρου και υποθέσεων
Μέλος επιτροπής ποδοσφαίρου AIPS και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στατιστικής IFFHS
Ανταποκριτής: France Football, A Bola, Discoveryfootball.com, Mundo Deportivo