Από τον Γουίλ Μίλερ στον… Σον Κόνερι

Η καριέρα του 22χρονου επιθετικού της Μπέρτον που άφησε την υποκριτική για το ποδόσφαιρο, σε αντίθεση με τον Σκωτσέζο θρύλο του κινηματογράφου που ακολούθησε αντίστροφη πορεία στις αρχές της δεκαετίας του ’50.

Από τον Γουίλ Μίλερ στον… Σον Κόνερι

Το όνειρο της Μπέρτον για μία θέση στον μεγάλο τελικό του εφετινού Λιγκ Καπ Αγγλίας αποδείχτηκε τελικά... απατηλό, αφού όσο κι αν ήλπιζε σε ένα «θαύμα» στον ημιτελικό κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, εκ του αποτελέσματος αποκλείστηκε ουσιαστικά από τη συνέχεια του θεσμού πριν καν χρειαστεί να δώσει τον επαναληπτικό στην έδρα της. Η προχθεσινή ήττα στο πρώτο ματς στο «Ετιχάντ» με το βαρύ 9-0 δεν άφησε περιθώρια για ερωτήματα ενόψει της ρεβάνς στο «Πιρέλι Στάντιουμ» στις 23 του μηνός, ωστόσο οι «ζυθοποιοί» έχουν τουλάχιστον να υπερηφανεύονται ότι έγιναν η πρώτη ομάδα από την τρίτη κατηγορία της χώρας που έφτασε ως την τετράδα της διοργάνωσης μετά τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ τη σεζόν 2014-2015.

Στην συγκεκριμένη αναμέτρηση στο Μάντσεστερ, στον πάγκο της φιλοξενούμενης Μπέρτον υπήρχε και το όνομα ενός 22χρονου νεαρού μεσοεπιθετικού, ο οποίος δεν χρησιμοποιήθηκε από τον προπονητή του. Ο λόγος για τον Γουίλιαμ Μίλερ, του οποίου η ιστορία είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση με άλλους ποδοσφαιριστές του Νησιού. Οι αναμνήσεις του Μίλερ από τα παιδικά του χρόνια δεν έχουν να κάνουν μόνο με τους αγωνιστικούς χώρους, αλλά και με μία καριέρα... ως ηθοποιού που, εκ του αποτελέσματος, δεν έμελλε να κρατήσει για πολλά χρόνια, καθώς η… μαγεία του «βασιλιά των σπορ» αποδείχτηκε πιο ισχυρή.

Ο Όλιβερ Τουίστ, ο Σκορσέζε και οι «X-Men»

Η «φλέβα» της υποκριτικής υπήρχε από τη μητέρα του, την Τζανίν Γουντ, και η πρώτη επαφή του Γουίλιαμ με τον συγκεκριμένο χώρο ήρθε το 2006 όταν πήρε μέρος στο τηλεοπτικό δράμα του «BBC», «Krakatoa: The Last Days». Ο Μίλερ, βέβαια, αγωνιζόταν παράλληλα και στις ακαδημίες της Λέιτον Όριεντ, ωστόσο, σε ηλικία 11 ετών επιλέχθηκε μεταξύ 700ων υποψηφίων για το ρόλο του «Όλιβερ Τουίστ», σε μία μεταφορά του κλασικού μυθιστορήματος του Τσαρλς Ντίκενς που πήρε μέρος και ο Βρετανός ηθοποιός και παραγωγός Τομ Χάρντι.

Η εξαιρετική ερμηνεία του πιτσιρικά του έδωσε το 2009 τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην τηλεοπτική σειρά «Runaway» κι έναν χρόνο αργότερα πήρε μέρος στο βρετανικό βιογραφικό δράμα «The Kid», ενώ στη συνέχεια μετείχε και σε οντισιόν τόσο για την ταινία «Hugo» του Μάρτιν Σκορσέζε όσο και για αντίστοιχες των «X-Men».

Το «μικρόβιο» του ποδοσφαίρου, βέβαια, ουδέποτε έπαψε να υπάρχει μέσα του και πολύ σύντομα όταν κλήθηκε να διαλέξει μεταξύ της υποκριτικής και του ποδοσφαίρου, τον κέρδισε η «στρογγυλή Θεά». Σ’ αυτό συνέβαλε και το γεγονός ότι τον εντόπισαν οι σκάουτερ της Τότεναμ για το ποδοσφαιρικό του ταλέντο και τον πήραν στις ακαδημίες τους το 2012, ενώ το 2016 ο Μίλερ έβαλε την υπογραφή του και στο πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με το σύλλογο του Λονδίνου.

Ο νεαρός άσος δεν αγωνίστηκε σε επίσημο παιχνίδι των «σπιρουνιών», καθώς η Μπέρτον τον απέκτησε αρχικά με τη μορφή δανεισμού και από το 2017 με κανονική μεταγραφή, ωστόσο μέχρι σήμερα μετράει 17 συμμετοχές κι έναν γκολ με τον σύλλογο του Στάφορντσαϊρ. Πλέον, αυτό που μένει να φανεί είναι ποια θα είναι η εξέλιξη στην ποδοσφαιρική του καριέρα κι αν θα δικαιωθεί τελικά για την επιλογή του να αφήσει τον χώρο της υποκριτικής για τον αντίστοιχο του ποδοσφαίρου.

Όταν ο Κόνερι διάλεξε τον Τζέιμς Μπόντ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Σε σύγκριση με τον Γουίλιαμ Μίλερ, ο Σον Κόνερι αποφάσισε να ακολουθήσει αντίστροφη πορεία. Ο Σκωτσέζος έμεινε στην ιστορία για τις εκπληκτικές του ερμηνείες που του χάρισαν «αμέτρητα» βραβεία, εκ των οποίων και το Όσκαρ από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, ωστόσο αυτό που ίσως πολλοί να μην γνωρίζουν είναι ότι ο άνθρωπος που υποδύθηκε πρώτος τον Τζέιμς Μποντ είχε κάνει τα πρώτα του βήματα και από το χώρο του ποδοσφαίρου.

Ο Κόνερι φορούσε τα ερυθρόλευκα με τις οριζόντιες ρίγες της Μπόνιριγκ Ρόουζ από το Εδιμβούργου (σ. στη φωτό καθιστός δεύτερος από τα δεξιά) όταν τον εντόπισε η Ιστ Φάιφ που αγωνιζόταν τότε στη δεύτερη κατηγορία της Σκωτίας και τον κάλεσε για δοκιμαστικά. Σε ένα παιχνίδι, ωστόσο, τον παρακολούθησε και ο θρυλικός προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκείνη την εποχή, Σερ Ματ Μπάσμπι. Ο τελευταίος του προσέφερε επαγγελματικό συμβόλαιο με απολαβές 25 λίρες την εβδομάδα, ωστόσο ο Κόνερι απάντησε αρνητικά.

«Πραγματικά αγαπούσα πολύ το ποδόσφαιρο και ήθελα τόσο πολύ να απαντήσω θετικά. Ωστόσο, σκέφτηκα ότι ήμουν ήδη 23 και το πολύ που θα μπορούσα να παίξω επαγγελματικά, θα ήταν μέχρι τα 30 μου. Εκείνη την εποχή είχα ήδη κάνει τα πρώτα βήματα μου ως ηθοποιός και αποφάσισα ότι σε αυτό το επάγγελμα θα μπορούσα να δουλέψω για περισσότερα χρόνια. Τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν η σοφότερη απόφαση της ζωής μου. Βέβαια ακόμα σκέφτομαι καμιά φορά το που θα μπορούσα να φτάσω ως ποδοσφαιριστής», ήταν η αιτιολόγηση του 88χρονου πλέον Σκωτσέζου Σερ. Ο Κόνερι άφησε το χώρο του ποδοσφαίρου για να ακολουθήσει το δρόμο της υποκριτικής και το αποτέλεσμα ήταν να κερδίσει μία θέση ανάμεσα στους θρύλους του χώρου.