Της...μόδας οι Γάλλοι!

Η επικαιρότητα και το μεταγραφικό παζάρι περιστρέφεται, κυρίως, γύρω από παίκτες προερχόμενους από την χώρα που κατέκτησε το πρόσφατο Μουντιάλ.

Της...μόδας οι Γάλλοι!

Δεν πα να τους σνόμπαραν σ’ όλες τις ποδοσφαιρικές διακρίσεις (βραβείο UEFA & FIFA). Ακόμη και σ’ εκείνη που αθλοθετεί το κορυφαίο ποδοσφαιρικό περιοδικό της πατρίδας τους («France Football»), την «Χρυσή Μπάλα»...Οι Γάλλοι ποδοσφαιριστές είναι της...μοδός, που λένε, λόγω (και) της κατάκτησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Ρωσία.

Κι από την στιγμή που το πέτυχαν βασισμένοι σε μια νεανική ομάδα (εξαιρουμένου του αρχηγού και γκολκίπερ Γιορίς) όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι σκανάρουν την αγορά για να βρουν τους επόμενους...Εμπαπέ, Πογκμπά, Γκριεζμάν.
Της Μπαρτσελόνα μη εξαιρουμένης. Η οποία θεωρεί πως στο πρόσωπο του Ζαν Κλερ Τοντιμπό βρήκε τον «νέο Βαράν»!

Έτσι «συστήνεται», απ’ όσους τον έχουν δει, ο νεοαποκτηθείς – με προοπτική ένταξης του στους «μπλαουγκράνα» το προσεχές καλοκαίρι - 19χρονος αμυντικός (με δυνατότητα να παίξει και ως μέσος λόγω της καλής του τεχνικής κατάρτισης) της Τουλούζ.

Ανεξάρτητα του αν καταφέρει να δικαιώσει τις προσδοκίες των ανθρώπων της Μπάρτσα, το γεγονός δεν αλλάζει ότι για τα ...μάτια του έλαβε χώρα ένα μεταγραφικό «μπρα ντε φερ» με την Γιουβέντους και την Μάντσεστερ Σίτι, με τους Καταλανούς να προλαβαίνουν τους «μπιανκονέρι» και τους πρωταθλητές Αγγλίας, αποκτώντας κι ανακοινώνοντας τον.

Γεγονός που προκάλεσε την οργή των διοικούντων της Τουλούζ η οποία δεν κατάφερε να προσποριστεί ούτε σεντ από την μετακίνηση του.
Με τον τρόπο αυτό οι «μπλαουγκράνα» μηδένισαν το ρίσκο της «επένδυσης» τους (για έναν παίκτη χωρίς συμμετοχή στην «μεγάλη» του εθνική και με 10 παρουσίες, μόνο, στο Σαμπιονά), αλλά η στροφή τους στην γαλλική «αγορά» είναι δεδομένη.

Μετά τον Ουμτιτί (το 2016), τον Ντεμπελέ το καλοκαίρι του 2017 και τον Λενγκλέ το περασμένο καλοκαίρι όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι η γαλλική «παροικία» τους θ’ αυξηθεί το καλοκαίρι. Όχι μόνο με τον Τοντιμπό, αλλά και με την πολύ πιθανή άφιξη του Αντριάν Ραμπιό. Ενός ακόμη ονόματος που απασχόλησε πολλές μεγάλες ομάδες της Ευρώπης.

Η γαλλική μεθοδολογία και τα...κέφια του Πογκμπά

Οι οποίες έχουν επικεντρωθεί στα δρώμενα και τα «προϊόντα» των εθνικών προπονητικών κέντρων της Γαλλίας, τα οποία εδρεύουν στο Βισί και το Κλερφοντέν. Μέχρι πρότινος ήταν γνωστά για την «παραγωγή» αμυντικών και μέσων, αλλά τους έλειπαν αναλόγου επιπέδου επιθετικοί. Τι έκαναν λοιπόν; Εξέτασαν από ποια χώρα προέρχονταν οι καλύτεροι επιθετικοί κι έστειλαν στην Αργεντινή μια επιτροπή ειδικών για να μελετήσουν την μεθοδολογία της εργασίας στην «χώρα του τάνγκο», ώστε να βοηθούν την ανάδειξη ταλέντων.

Το αποτέλεσμα είναι ότι αυτή την στιγμή διαθέτουν μια αξιοζήλευτη τρίπλετα στην γραμμή κρούσης τους, αποτελούμενη από τους Γκριεζμάν, Εμπαπέ και Ντεμπελέ. Κι έρχονται κι άλλοι...

Την ίδια στιγμή οι διαθέσεις του Πογκμπά ορίζουν την πορεία της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ. Με το που έφυγε ο ...επάρατος Μουρίνιο ο Γάλλος μέσος (μέχρι την μετακίνηση του Νεϊμάρ κάτοχος του ρεκόρ μεταγραφής όλων των εποχών) – ως δια μαγείας – ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του κι οι «κόκκινοι διάβολοι» μετρούν 5 νίκες σ’ ισάριθμα ματς!

Η Μπάγερν και το δίδυμο των ακραίων μπακ

Εξάλλου μάλλον... κάτι πρέπει να ξέρουν και στην Μπάγερν, που ανακοίνωσαν την απόκτηση του Μπενζαμέν Παβάρ (από το καλοκαίρι). Ο 22χρονος δεξιός οπισθοφύλακας της Στουτγκάρδης αποτέλεσε αποκάλυψη του περασμένου Μουντιάλ. Μάλιστα, οι Βαυαροί στοχεύουν να μεταφέρουν το δίδυμο των ακραίων μπακ της Εθνικής Γαλλίας στο Μόναχο κι είναι έτοιμοι να κάνουν ρεκόρ μεταγραφής, για τα δεδομένα τους, καταβάλλοντας τη ρήτρα των 80 εκ. ευρώ που έχει βάλει η Ατλέτικο Μαδρίτης στον αριστερό οπισθοφύλακα της, Λούκα Ερνάντες!