Στίβεν Τζέραρντ, ο…Αη – Βασίλης των Ρέιντζερς!

Ο νεόκοπος τεχνικός όχι μόνο οδήγησε τους «Διαμαρτυρόμενους» στην πρώτη τους νίκη επί της συμπολίτισσας Σέλτικ, μετά από 6 χρόνια, αλλά απέδειξε ότι η ομάδα του είναι διεκδικήτρια του τίτλου.

Στίβεν Τζέραρντ, ο…Αη – Βασίλης των Ρέιντζερς!

Στην κορυφή της λίστας των δώρων που απέστειλαν οι πιο φανατικοί φίλοι των Ρέιντζερς, προς τον Άη – Βασίλη, βρισκόταν μια νίκη σε ντέρμπι της Γλασκώβης, κόντρα στην Σέλτικ…

Λογικό. Κάτι περισσότερο από 6 χρόνια είχαν να την απολαύσουν.
Από τις 25 Μαρτίου του 2012, πιο συγκεκριμένα. Όμως αυτό το πολυπόθητο για τους φίλους των “Διαμαρτυρόμενων” δώρο δεν το έφερε, τελικά, ο αγαπημένος άγιος των παιδιών με το νέος έτος.

Λίγες ώρες πριν την αλλαγή του χρόνου, το ρόλο του στρουμπουλού, καλοκάγαθου γεράκου, με το τρανταχτό γέλιο, ο όποιος είναι ντυμένος στα κόκκινα - κατά της επιταγές του γνωστότερου, ανά τον κόσμο, αναψυχτικού - και τον μεταφέρουν τάρανδοι, ανέλαβε ένας…38χρονος!

Για τον Στίβεν Τζέραρντ ο λόγος, βέβαια, ο οποίος καθοδήγησε, από τον πάγκο, τους “Τζερς” στην νίκη επί της μισητής συμπολίτισσας.

Δεν είναι τόσο το σκορ (1-0) με το οποίο επιβλήθηκε η ομάδα του επί των “Κελτών” στο “Άιμπροξ”. Ούτε ότι τους έπιασε στην βαθμολογία. Άλλωστε οι “Καθολικοί” έχουν ένα ματς λιγότερο κι εφόσον το κερδίσουν θ’ απολαύσουν εκ νέου την πολυπόθητη…μοναξιά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Είναι ότι με την εμφάνιση τους οι Ρέιντζερς πιστοποίησαν, πλέον, ότι δεν …έρχονται, αλλά είναι εδώ! Στην φυσική τους θέση, του διεκδικητή του τίτλου στην Σκωτία. Κάτι που είχε να τους συμβεί 6 χρόνια. Από τον επονείδιστο υποβιβασμό τους, λόγω χρεών.
Μετά από 4 χρόνια στο…Καθαρτήριο των μικρότερων κατηγοριών του Σκωτσέζικου ποδόσφαιρου, πρόπερσι, οι “Διαμαρτυρόμενοι” επέστρεψαν στα “σαλόνια” του, αλλά πλην μιας επικράτησης, στα πέναλτι, στο Κύπελλο, το 2016, η νίκη επί της συμπολίτισσας έμοιαζε όνειρο απατηλό. Κι η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων χαοτική…

Η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον “Στίβι Τζι”, το περασμένο καλοκαίρι προκάλεσε ανάμεικτα συναισθήματα στις τάξεις των φίλων του κλαμπ της Γλασκώβης. Παρότι ο πρώην άσος της Λίβερπουλ ήταν πασίγνωστος για τον αγωνιστικό του χαρακτήρα. το γεγονός πως το προπονητικό του βιογραφιό που ήταν tabula rasa (άγραφος πίνακας) τρόμαζε.

Ωστόσο, ο νεόκοπος τεχνικός φρόντισε, με τα πρώτα δείγματα γραφής του, να καθησυχάσει τους φίλους των Ρέιντζερς. Έφερε την ομάδα του στους ομίλους του Europa League και παρότι αποκλείστηκε από τους 32, ελέω Βιγιαρεάλ και Ραπίντ Βιέννης άντεξε στους τριγμούς. Όπως κι εκείνους από την ήττα (1-0), στις 2 Σεπτέμβρη, από την Σέλτικ, στο πρώτο “Old Firm” της χρονιάς. Την παρθενική της προπονητικής καριέρας του. Αλλά κι εκείνη από την Αμπερντίν (πάλι με 1-0) στον ημιτελικό του Λιγκ Καπ, η οποία του στέρησε τη διεκδίκηση ενός τίτλου κόντρα στους “Κέλτες”.

Το “διδακτορικό” στο να “φτιάχνεις” αποδυτήρια!

Ποιο είναι το μυστικό του Τζέραρντ κι η ομάδα του άντεξε αναποδιές που πέρσι θα την είχαν διαλύσει (π.χ ήττες από Λίβινγκστον και Αμπερντίν, αμφότερες με 1-0); Τα “χαλύβδινα” και δίχως “στεγανά” αποδυτήρια της ομάδας, που δεν απώλεσαν την πίστη τους σ’ εκείνον.

Ήταν, άλλωστε, από την εποχή που αγωνιζόταν, ειδικός στο να φτιάχνει το κλίμα εκεί.
Μπορεί να έχει πολλά να μάθει σε τεχνικό επίπεδο. αλλά εκεί που γαλβανίζονται οι σχέσεις των ποδοσφαιριστών ο Τζέραρντ έχει…διδακτορικό.

Έτσι κέρδισε τον Μπρένταν Ρότζερς στην μάχη των πάγκων του Σαββατιάτικου ντέρμπι. Τον πρώην προπονητή του στη Λίβερπουλ (2012-15). Απολαμβάνοντας, εκτός από την εκτίμηση των τρισευτυχισμένων φίλων των Ρέιντζερς (που κατανάλωσαν αναρίθμητα λίτρα μπύρας κι ουίσκι στις παμπ της Γλασκώβης) και το “γαλόνι” που του “απένειμε” ο ομόλογος του, παραδεχόμενος το δίκαιο της επικράτησης της ομάδας του.

Ο ίδιος ο Τζέραρντ δεν κράτησε τίποτα, από την επιτυχία, για πάρτη του, αφιερώνοντας την στους οπαδούς. Εκείνους που την περασμένη άνοιξη δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν στην Γλασκώβη από τις ήττες με 4-0 και 5-0 από την συμπολίτισσα.

Και πλέον δικαιούνται να ονειρεύονται ότι μέσα στο 2019 ο…Αη – Βασίλης του πάγκου τους μπορεί να τους “δωρίσει” και κάποιον τίτλο!