Υπόκλιση στο αριστούργημα του Γιούργκεν Κλοπ

Όταν έχεις αρχή, μέση και τέλος τότε έχεις ότι χρειάζεσαι για να κατακτήσεις τρόπαια και πόσο μάλλον από την στιγμή που ο Κλοπ έχει δημιουργήσει μια τεράστια οικογένεια στο Λίβερπουλ.

Υπόκλιση στο αριστούργημα του Γιούργκεν Κλοπ

Η Λίβερπουλ είναι έτοιμη να «γράψει» ιστορία την φετινή σεζόν και η πλειοψηφία αναγνωρίζει την δουλειά που έχει κάνει ο Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο των «ρεντς».

Ο Γερμανός προπονητής δεν έχει φέρει απλά την Λίβερπουλ στην πρώτη θέση της κατάταξης της Premier League. Ούτε έχει απλά την ομάδα ζωντανή στο Champions League και στους «16» της διοργάνωσης. Έχει δημιουργήσει μια οικογένεια στο Λίβερπουλ, μια τεράστια οικογένεια που δείχνει μέρα με την μέρα να μεγαλώνει και να είναι έτοιμη για κατάκτηση τίτλων.

Η φετινή σεζόν δείχνει στους αντιπάλους της Λίβερπουλ πως τα πάντα «δουλεύουν» για να στεφθεί επιτέλους πρωταθλήτρια. Από το γκολ του Στάριτζ στο Στάμφορντ Μπριτζ στις καθυστερήσεις που διαμόρφωσε το τελικό 1-1, από το χαμένο πέναλτι του Μαχρέζ στο 90' στην αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Σίτι στο Άνφιλντ, από το γκολ του Οριγκί στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων στην αναμέτρηση με την Έβερτον που χάρισε την νίκη στους «ρεντς» μέχρι και οι μεγάλες νίκες επί της Γιουνάιτεντ και της Άρσεναλ.

Η φετινή Λίβερπουλ κερδίζει και στο τέλος θα πάρει αυτό που αξίζει γιατί έχει ακριβώς ότι χρειάζεται. Έχει αρχή, μέση και τέλος. Έχει έναν "φύλακα άγγελο" στο τέρμα, έναν αμυντικό που φωνάζει διαρκώς σε όλους προσπαθώντας να τους κρατήσει αφοσιωμένους σε όλες τις φάσεις και έναν εκτελεστή που μερικοί τον αποκαλούσαν "φούσκα".

Ο λόγος για τον Άλισον, τον Φαν Ντάικ και τον Σαλάχ. Οι δύο πρώτοι είναι ο λόγος που η Λίβερπουλ έχει δεχθεί μόλις 8 γκολ σε 20 αγώνες Premier League και ο Αιγύπτιος σταρ είναι από αυτούς που ξεχωρίζουν και φέτος. Ο Σαλάχ έχει αγωνιστεί σε όλα τα ματς πρωταθλήματος και έχει σκοράρει 13 γκολ ενώ παράλληλα έχει μοιράσει και 8 ασίστ. Η λεγόμενη "φούσκα" όπως έλεγαν πέρσι αυτοί που δεν έβλεπαν και δεν πίστευαν πως ο Μο θα πραγματοποιούσε back-to-back εκπληκτική σεζόν.

Βέβαια, το αξιοσημείωτο με την φετινή Λίβερπουλ είναι πως ολόκληρη η ομάδα είναι φανταστική. Από τον αρχηγό-υπόδειγμα, Τζέιμς Μίλνερ μέχρι και τους Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ, Φιρμίνιο και Μανέ. Όλοι τους έχουν «φτιαχτεί» από τον Γιούργκεν Κλοπ. Χωρίς καμία εξαίρεση, ο Γερμανός είναι λες και παίρνει τους παίκτες του και τους κάνει να παίζουν στο 120% κάθε φορά. Και αυτό το ποσοστό συνεχίζει να μεγαλώνει. Όπως συνεχίζει να μεγαλώνει και το αριστούργημα του Γερμανού εφευρέτη, Γιούργκεν Κλοπ.