Ο Ολυμπιακός, η Νότιγχαμ και η πιθανότητα αποχώρησης του Ανσαριφάρντ

Έντονη είναι η φημολογία πως ο Ιρανός επιθετικός θα φύγει τον Ιανουάριο από την Αγγλία. Μπορεί να επιστρέψει στον Ολυμπιακό;

Ο Ολυμπιακός, η Νότιγχαμ και η πιθανότητα αποχώρησης του Ανσαριφάρντ

Τα πράγματα για τον Καρίμ Ανσαριφάρντ στη Νότιγχαμ Φόρεστ δεν εξελίσσονται όπως τα περίμενε ο ίδιος. Έγινε μεγάλη προσπάθεια από την αγγλική ομάδα για να εξασφαλίσει άδεια και να μπορέσει να παίξει. Δεν έχει πάρει πολύ χρόνο, ενώ δεν πείθει και με τη γενικότερη εικόνα του.

Όλο αυτό έχει δημιουργήσει μία φημολογία γύρω από το μέλλον του και στην Αγγλία ήδη υπάρχουν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία τον Ιανουάριο ενδέχεται να αποχωρήσει από τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Ο Καράνκα, δηλαδή, δεν θα ήταν αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ειδικά από τη στιγμή που ο ποδοσφαιριστής δεν έχει μπορέσει να προσφέρει στην ομάδα.

Από τη στιγμή που βγήκε η είδηση ότι ο Καρίμ ενδέχεται να αποχωρήσει από το Νότιγχαμ αρκετός κόσμος ρωτάει αν μπορεί να επιστρέψει στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό. Σαφώς και δεν έχει τεθεί προς το παρόν τέτοιο ζήτημα, αφού στο λιμάνι ψάχνονται για παίκτη που θα κάνει τη διαφορά. Επίσης τα περί αποχώρησης του Καρίμ από την Φόρεστ ακόμα είναι φήμες.

Τι γίνεται όμως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο; Ο Ανσαριφάρντ έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό τον Αύγουστο με τον οποίο έπαιξε για 20 λεπτά στο εκτός έδρας ματς με τη Λουκέρνη και για έξι λεπτά στο εντός έδρας με τη Μπέρνλι και ως ελεύθερος πήγε στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Τι ισχύει για το μέλλον του Ιρανού επιθετικού;

Σύμφωνα με τον κανονισμό της UEFA ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να παίξει μόνο σε δύο συλλόγους κατά την ίδια σεζόν. Του δίνεται η δυνατότητα να παίξει και σε τρίτο, μόνο που αυτός θα αφορά σε πρωτάθλημα το οποίο ξεκινάει την άνοιξη και ολοκληρώνεται τον χειμώνα. Για παράδειγμα, σε ομάδα της Σουηδίας μπορεί να πάει να παίξει. Ο κανονισμός της UEFA λέει ξεκάθαρα πως ένας ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να παίξει σε περισσότερες από δύο ομάδες, οι οποίες αγωνίζονται σε πρωταθλήματα που διεξάγονται παράλληλα και ο Καρίμ έχει κάνει συμμετοχές και με τη Νότιγχαμ Φόρεστ.