Γιουβέντους - Ρόμα: Ρονάλντο vs Μανωλάς

Σήμερα, Σάββατο (22/12, 21:30) η Γιουβέντους υποδέχεται την Ρόμα στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής με τα βλέμματα να συγκεντρώνονται στην μάχη που θα δώσουν Ρονάλντο και Μανωλάς.

Γιουβέντους - Ρόμα: Ρονάλντο vs  Μανωλάς

Σήμερα, Σάββατο (22/12) διεξάγονται όλες οι αναμετρήσεις της 17ης αγωνιστικής της Serie A. Ο αγώνας που «τραβάει» πάνω του όλα τα φώτα είναι αδιαμφισβήτητα εκείνος ανάμεσα στην Γιουβέντους και την Ρόμα (21:30, Novasports1).

Για πρώτη φορά αναμένεται να παίξουν αντίπαλοι ο Κώστας Μανωλάς με τον Κριστιάνο Ρονάλντο επί ιταλικού εδάφους. Και οι δυο είναι από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές των ομάδων τους. Η Ρόμα συνήθισε την παρουσία του Μανωλά στην άμυνα και η Γιουβέντους μαθαίνει από την αρχή της σεζόν να παίζει με τον Ρονάλντο στο βασικό σχήμα της.

Οι δυο τους έχουν ξαναβρεθεί ως αντίπαλοι στο πρόσφατο παρελθόν. Συγκεκριμένα, η Ρόμα κληρώθηκε με την Ρεάλ Μαδρίτης στην κλήρωση των «16» του UEFA Champions League την σεζόν 2015/2016.

Η πρώτη «μάχη» μεταξύ Κριστιάνο Ρονάλντο και Κώστα Μανωλά έβγαλε νικητή τον Πορτογάλο. Η Ρεάλ Μαδρίτης "πέταξε" εκτός συνέχειας την Ρόμα καθώς την νίκησε δύο φορές με το ίδιο σκορ (2-0) σε Μαδρίτη και Ρώμη.

Ο Ρονάλντο μάλιστα είναι αυτός που έδωσε το προβάδισμα στην πρώην ομάδα του και στις δύο αναμετρήσεις. Στις 17 Φεβρουαρίου στη Ρώμη, ο Πορτογάλος άσος άνοιξε το σκορ στο 57' και ο Χεσέ στο 87' διαμόρφωσε το τελικό 2-0 υπέρ των Μαδριλένων στην Ιταλία. Στον επαναληπτικό στη Μαδρίτη και συγκεκριμένα στις 8 Μαρτίου του 2016, η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε ξανά με 2-0 επί της Ρόμα χάρη στα τέρματα που πέτυχαν ο Ρονάλντο στο 64' και λίγα λεπτά αργότερα ο Χάμες Ροντρίγκεζ.

Η πρώτη επαφή δεν ολοκληρώθηκε ιδανικά για τον Έλληνα διεθνή, Κώστα Μανωλά. Όπως ο ίδιος είχε δηλώσει το καλοκαίρι μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Ρονάλντο στην Γιουβέντους, είναι έτοιμος να τον αντιμετωπίσει.

Ο Μανωλάς είναι ο «βράχος» της άμυνας της Ρόμα και αυτό αποδεικνύουν και τα στατιστικά του.

* Μόλις 2 ήττες η Ρόμα σε 13 ματς έχοντας βασικό τον Μανωλά.

* Στα 3 παιχνίδια που δεν αγωνίστηκε φέτος ο 27χρονος αμυντικός, η Ρόμα πήρε μόλις έναν βαθμό.

Όσον αφορά τον Ρονάλντο, ο Πορτογάλος μπορεί να μην ξεκίνησε ιδανικά την σεζόν, αλλά με τον καιρό δείχνει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει και στο Ιταλικό πρωτάθλημα.

* 11 γκολ και 5 ασίστ σε 16 ματς πρωταθλήματος.

Τα παραπάνω στατιστικά δείχνουν την αξία τόσο του Κώστα Μανωλά όσο και του Κριστιάνο Ρονάλντο και σίγουρα οι «μάχες» που αναμένεται να δώσουν σήμερα οι δύο άσοι πρόκειται να ελκύσουν το παγκόσμιο ενδιαφέρον.