Λεβάντε-Μπαρτσελόνα: Ώρα εκδίκησης για τον Ερνέστο Βαλβέρδε

Η Μπαρτσελόνα έχει έναν λόγο παραπάνω για να κερδίσει σήμερα την Λεβάντε. Την περσινή σεζόν, η σημερινή της αντίπαλος κατάφερε να της «σπάσει» το αήττητο σερί στην Primera Division με σκορ 5-4.

Λεβάντε-Μπαρτσελόνα: Ώρα εκδίκησης για τον Ερνέστο Βαλβέρδε

Σήμερα η Μπαρτσελόνα αγωνίζεται στην έδρα της Λεβάντε στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Primera Division στις 21:45.

Οι «μπλαουγκράνα» πέρασαν στην επόμενη φάση και στους «16» του Champions League. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος έχοντας 31 βαθμούς. Στην δεύτερη θέση ανέβηκε προσωρινά η Ρεάλ που έφτασε τους 29 με έναν αγώνα παραπάνω ωστόσο από την πρώτη και την τρίτη της κατάταξης, Σεβίλλη που έχει 28 βαθμούς. Η Λεβάντε με 22 βαθμούς συγκομιδή απέχει μόλις 2 βαθμούς από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Η Μπαρτσελόνα παρά την βαθμολογική ανάγκη για νίκη σήμερα απέναντι στην Λεβάντε λόγω το ότι οι "κυνηγοί" της βρίσκονται σε "απόσταση αναπνοής", έχει έναν ακόμα σημαντικό λόγο να φύγει νικήτρια από το στάδιο «Ciudad de Valencia».

Το περσινό μεγάλο «Stop» της Λεβάντε στην Μπαρτσελόνα. Οι «μπλαουγκράνα» έχασαν την τεράστια ευκαιρία να πάρουν αήττητοι το πρωτάθλημα χάρη στην Λεβάντε. Οι «granotes» υποχρέωσαν την Μπαρτσελόνα στην πρώτη της ήττα την περσινή σεζόν, η οποία μάλιστα ήταν και η μοναδική με το επιβλητικό 5-4 στις 13 Μαϊου.

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Ερνέστο Βαλβέρδε άφησε για δεύτερη φορά εκτός αποστολής τον Λιονέλ Μέσι και το «πλήρωσε». Η ομάδα του ηττήθηκε με 5-4 αλλά η ήττα ήρθε πιο εύκολα από ότι φαίνεται καθώς η Λεβάντε κατάφερε να προηγηθεί με 5-1 επί της Μπαρτσελόνα. Το 5-1 μάλιστα έγινε στο 56' αφήνοντας σοκαρισμένους τους θεατές. Οι «μπλαουγκράνα» δεν παράτησαν το ματς, μείωσαν σε 5-2 στο 59' με τον Κουτίνιο, ο ίδιος παίκτης έκανε το 5-3 στο 64' και ο Σουάρεζ μείωσε την διαφορά σε ένα γκολ στο 71' όπου με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 5-4.

Ωστόσο, η "Μπάρτσα" δεν κατάφερε να πετύχει άλλο ένα γκολ και έτσι έφυγε ηττημένη από την έδρα της Λεβάντε.

Συνολικά, 400 μέρες αήττητη στο πρωτάθλημα ήταν μέχρι εκείνο το βράδυ η ομάδα του Βαλβέρδε. Σήμερα, έχει οι παίκτες του Βάσκου κόουτς θέλουν να πάρουν την εκδίκηση τους για την περσινή ήττα.