Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Εσύ το ήξερες;

Η Λίβερπουλ υποδέχεται την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Άνφιλντ και η αναμέτρηση είναι πολύ πιο κρίσιμη από όσο φαίνεται. Διαβάστε επίσης κάποια απίστευτα στατιστικά ανάμεσα στις δύο ομάδες συμπεριλαμβάνοντας παίκτες και προπονητές. 

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Εσύ το ήξερες;

Στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής η Λίβερπουλ υποδέχεται την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Άνφιλντ στις 18:00. Οι δύο ομάδες κατάφεραν να πανηγυρίσουν την πρόκριση στους «16» του Champions League και σήμερα επιστρέφουν στην Premier League με την νίκη να είναι μονόδρομος και για τις δύο ομάδες εκατέρωθεν.

Οι «reds» την προηγούμενη αγωνιστική "άλωσαν" το «Ντιν Κορτ» με 4-0 επί της Μπόρνμουθ και σε συνδυασμό την ήττα της Μάντσεστερ Σίτι από την Τσέλσι στο Λονδίνο με 2-0 κατάφεραν να προσπεράσουν τους «citizens» και να εδραιωθούν στην πρώτη θέση της κατάταξης. Η Σίτι ωστόσο νίκησε την Έβερτον με 3-1 χθες, Σάββατο (15/12) και ανέβηκαν στην πρώτη θέση με έναν αγώνα παραπάνω.

Οι «red devils» πραγματοποίησαν την καλύτερη φετινή του εμφάνιση και επέστρεψαν στις νίκες μετά από τέσσερις αγώνες απέναντι στην Φούλαμ. Η ομάδα του Μουρίνιο επικράτησε εύκολα με 4-1 και ανέβηκε στην 6η θέση της βαθμολογίας.

Head-To-Head

Η Λίβερπουλ έχει ως μοναδικό στόχο την νίκη που θα την επαναφέρει στην πρώτη θέση. Απέναντι όμως στην Γιουνάιτεντ, η ομάδα του Κλοπ τα βρίσκει «σκούρα».

--Στις τελευταίες 8 αναμετρήσεις μεταξύ τους σε αγώνα πρωταθλήματος, η Γιουνάιτεντ δεν έχει ηττηθεί από την Λίβερπουλ. Η τελευταία ήττα της ήταν στις 16 Μαρτίου το 2014 όταν οι «ρεντς» νικησαν με 3-0 στο «Ολντ Τράφορντ».

--Εάν η Λίβερπουλ δεν νικήσει σήμερα θα μείνει χωρίς νίκη σε 9 αγώνες απέναντι στην Γιουνάιτεντ, κάτι που έχει να συμβεί από το 1987.

--Λίβερπουλ και Μάντσεστερ έχουν έρθει ισόπαλες τις τελευταίες δύο φορές στο Άνφιλντ εντός πρωταθλήματος. Από το μακρινό 1921 δεν έχουν έρθει ισόπαλοι για 3 συνεχόμενες φορές οι δύο σύλλογοι.

--Σε όλες τις διοργανώσεις η Μάντσεστερ έχει πανηγυρίσει 88 φορές την νίκη, έχει έρθει ισόπαλη 65 και έχει ηττηθεί 75 φορές από την Λίβερπουλ.

--Η φετινή διαφορά της Λίβερπουλ με την Γιουνάιτεντ (16 βαθμοί) είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία τους πριν τα Χριστούγεννα από το 1990.

Στατιστικά Λίβερπουλ

--Οι 42 πόντοι της Λίβερπουλ σε 16 αγώνες της Premier League είναι ρεκόρ για την ομάδα.

--Η Λίβερπουλ δεν έχει ηττηθεί στο Άνφιλντ σε αγώνα πρωταθλήματος μετά από 28 αναμετρήσεις και συγκεκριμένα από τον Απρίλιο του 2017 απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας.

--Εάν σήμερα η Λίβερπουλ δεν δεχθεί γκολ, τότε θα κάνει το καλύτερο ρεκόρ της όσον αφορά τα μετόπισθεν καθώς μετά από 17 αγώνες θα έχει δεχθεί τα λιγότερα γκολ στην ιστορία της.

--Ο Σαλάχ, ο Μανέ και ο Φιρμίνο δεν έχουν σκοράρει ούτε έχουν δώσει ασίστ στα τελευταία 855' λεπτά σε αγώνα πρωταθλήματος απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

--Ο Σαλάχ έχει ανοίξει το σκορ για την Λίβερπουλ σε 7 ματς φέτος. Όμως ο Αιγύπτιος δεν έχει καταφέρει να έχει συμμετοχή σε γκολ στα τελευταία 6 ματς με αντίπαλό οποιαδήποτε ομάδα της πρώτης εξάδας της Premier League.

--Ο Άλισον είναι ο πρώτος τερματοφύλακας της Λίβερπουλ που μένει αήττητος για 16 σερί αγώνες πρωταθλήματος.

Στατιστικά Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

--Η Γιουνάιτεντ έχει δεχθεί φέτος 26 γκολ ενώ σε ολόκληρη την περσινή σεζόν δέχθηκε μόλις 28.

--Εάν ηττηθεί η Μάντσεστερ σήμερα θα πραγματοποιήσει την χειρότερη συγκομιδή βαθμών στην ιστορία της μετά από τις πρώτες 17 αγωνιστικές.

--Ο Μουρίνιο έχει μόλις δύο ήττες απέναντι στην Λίβερπουλ σε 16 αγώνες πρωταθλήματος. Τις δύο ήττες μάλιστα τις έχει κάνει όταν ήταν προπονητής της Τσέλσι.

--Πάντως, ο Μουρίνιο δεν έχει καταφέρει ποτέ να κερδίσει τον Κλοπ όταν αγωνίζεται εκτός έδρας έχοντας δύο ήττες και δύο ισοπαλίες.

--Ο Χουάν Μάτα έχει 3 γκολ και 4 ασίστ απέναντι στην Λίβερπουλ στις τελευταίες 7 αναμετρήσεις εντός Premier League.

Δηλώσεις προπονητών

Γιούργκεν Κλοπ: «Πρέπει να είμαστε αγριεμένοι απέναντι στην Μάντσεστερ, και θα είμαστε. Παλεύουμε για τους πόντους μας. Έχουμε τους δικούς μας στόχους και τα δικά μας προβλήματα».

Ζοσέ Μουρίνιο: «Γνωρίζουμε πως θα αντιμετωπίσουμε τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος αλλά έχουμε τις πιθανότητες να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα παρά τα προβλήματα που έχουμε και τις αμφιβολίες σχετικά με την ενδεκάδα, την τακτική και την φιλοσοφία που θα ακολουθήσουμε. Θα παλέψουμε με τους παίκτες που θα είναι έτοιμοι για την νίκη».

Απουσίες

Λίβερπουλ: Ο Αλεξάντερ Άρνολντ, ο Τζο Γκόμεζ και ο Τζόελ Μάτιπ είναι εκτός λόγω τραυματισμών για τον Γιούργκεν Κλοπ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Μουρίνιο είδε τους Ρόχο, Βαλένσια να μένουν εκτός λόγω τραυματισμών. Αμφίβολες είναι οι συμμετοχές των Λίντελοφ, Σάντσεζ, Σμόλινγκ, Νταλότ, Μαρσιάλ, Νταρμιάν, Σο και ΜακΤόμινεϊ. Ωστόσο αρκετοί εξ αυτών αναμένεται να πάρουν χρόνο συμμετοχής.