Serie A: «Derby d'Italia»

Η Γιουβέντους υποδέχεται την Ίντερ στο «Allianz Stadium» στις 21:30 στο μεγαλύτερο διαχρονικά ντέρμπι της Ιταλίας.

Serie A: «Derby d'Italia»

Στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Serie A, η Γιουβέντους αντιμετωπίζει την Ίντερ στο χαρακτηριζόμενο: «Derby d'Italia». Το όνομα αυτό δόθηκε την δεκαετία του 60' από τον μυθικό αθλητικό συντάκτη, Τζιάνι Μπρέρα. Ο λόγος είναι ότι η Ίντερ και η Γιουβέντους ήταν οι δύο ομάδες που είχαν κατακτήσει το «Σκουντέτο» τις περισσότερες φορές από οποιαδήποτε άλλη ομάδα.

Η εξαιρετική περίοδος που διανύει η Γιουβέντους φαίνεται και από τα στατιστικά της σε πρωτάθλημα και Champions League. Η «Γηραιά Κυρία» οδηγεί την κούρσα της Serie A' και μάλιστα μετά από 14 αγώνες έχει καταφέρει να βρίσκεται πρώτη με διαφορά 8 βαθμούς από την δεύτερη Νάπολι. Στην Ευρώπη και το Champions League, η "Γιούβε" έχει περάσει στην επόμενη φάση από την 5η κιόλας αγωνιστική.

Η Ίντερ, ανανεωμένη υπό τις οδηγίες του Σπαλέτι βρίσκεται σε καλό «φεγγάρι» και μάλιστα το αξιοσημείωτο είναι πως φέτος έχει διάρκεια. Στο Champions League, «κρατάει» την πρόκριση στο χέρι της όπου στην τελευταία αγωνιστική χρειάζεται απλά καλύτερο αποτέλεσμα από την Τότεναμ που παίζει στην έδρα της Μπαρτσελόνα ενώ η Ίντερ αγωνίζεται με την Αϊντχόφεν στην Ιταλία. Στο πρωτάθλημα, οι «νερατζούρι» βρίσκονται στην τρίτη θέση της κατάταξης και συγκεκριμένα στο -3 από την Νάπολι.

Στις τελευταίες τους «συγκρούσεις», η Γιουβέντους έχει καταφέρει να επιβληθεί στην Ίντερ. Μάλιστα, στους τελευταίους τέσσερις αγώνες στο Τορίνο, η Ίντερ δεν κατάφερε να πετύχει έστω ένα τέρμα κι έτσι η "Γηραιά Κυρία" έχει πανηγυρίσει την νίκη τέσσερις φορές στις τελευταίες έξι αναμετρήσεις τους σε όλες τις διοργανώσεις.

Νίκη-Απάντηση ήταν το 3-0 στην έδρα της Φιορεντίνα από την Γιουβέντους. Η ομάδα του Αλέγκρι συνέχισε το αήττητο σερί της στο φετινό πρωτάθλημα όπου μετράει μόλις μία ισοπαλία σε 14 αγώνες.

Η Ίντερ έχασε την ευκαιρία την πανηγυρίσει την νίκη στην Ρώμη ωστόσο πήρε την ισοπαλία. Έχασε κι άλλο έδαφος, και σήμερα απέναντι στην πρωτοπόρο έχει την ευκαιρία να μειώσει την διαφορά.

Όπως δήλωσε ο Σπαλέτι:

«Είναι στο χέρι των ποδοσφαιριστών να πιάσουν την Γιουβέντους στον βαθμολογικό πίνακα. Παίζουμε για την νίκη σε κάθε αναμέτρηση, προσπαθούμε να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο, τελευταία πραγματοποιήσαμε κάποιες καλές εμφανίσεις. Δεν πρέπει να παραδωθούμε σε καμία των περιπτώσεων στην Γιουβέντους».

Ενώ ο Αλέγκρι τόνισε πως:

«Η μάχη του πρωταθλήματος δεν έχει κριθεί ακόμα. Θα δώσουμε μια σημαντική και πολύ όμορφη αναμέτρηση, πέρα από την βαθμολογική θέση των δύο ομάδων, το θέαμα αναμένεται να είναι εντυπωσιακό».

Στο αγωνιστικό κομμάτι, εκτός είναι ο Άλεξ Σάντρο, ο Μπαρτζάλι και ο Κιν. Για την Ίντερ η πιο σημαντική απουσία είναι αυτή του Ράτζα Ναϊνγκολάν.