Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άρσεναλ: Τα στατιστικά υπέρ των «Κόκκινων διαβόλων»

Ένα διαφορετικό ντέρμπι, χωρίς τους σερ Άλεξ και Βενγκέρ στους πάγκους μετά από 32 χρόνια και η μάχη Μουρίνιο-Έμερι που βγάζει νικητή τον Πορτογάλο.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άρσεναλ: Τα στατιστικά υπέρ των «Κόκκινων διαβόλων»

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται σήμερα, Τετάρτη (05/12, 22:00) την Άρσεναλ στο «Ολντ Τράφορντ» στο πλαίσιο της εμβόλιμης 15ης αγωνιστικής στην Premier League. Με πολλά προβλήματα τραυματισμών θα αγωνιστούν οι δύο ομάδες σε μια αναμέτρηση που συγκεντρώνει τα βλέμματα των φιλάθλων σε παγκόσμια κλίμακα.

Τα στατιστικά των δύο ομάδων

Πρόκειται για μια διαφορετική αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες από ότι τις έχουμε συνηθίσει. Μετά από 32 χρόνια, θα γίνει ντέρμπι μεταξύ Άρσεναλ και Γιουνάιτεντ χωρίς τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και τον Αρσέν Βενγκέρ στους πάγκους των ομάδων. Στο μακρινό 1986 είχαν επικρατήσει οι «Κανονιέριδες» με 1-0.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι αήττητοι στο «Ολντ Τράφορντ» κόντρα στην Άρσεναλ από το 2006 σε συνολικά 11 αγώνες πρωταθλήματος.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο είναι αήττητος σε 5 αναμετρήσεις του κόντρα στον Ουνάι Έμερι όπου μετράει 3 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Τα Mind Games των προπονητών

Είναι αδιαμφισβήτητα το ντέρμπι της αγωνιστικής και τα «παιχνίδια μυαλού» έχουν αρχίσει προ ημερών. Ο Ζοσέ Μουρίνιο δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου πριν την αναμέτρηση:

«Θα έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η Άρσεναλ είναι μια πολύ καλή ομάδα η οποία διατρέχει ένα αρκετά καλό σερί καλών αποτελεσμάτων. Παρά τα θέματα μας, γνωρίζουν στην Άρσεναλ πως δεν πρόκειται να είναι εύκολο γι' αυτούς. Δεν χρειαζόμαστε ένα θαύμα που θα μας πάει στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Νομίζω, πως αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων και δεν χρειάζεται να χάσουμε βαθμούς στα ματς που δεν πρέπει να τους χάσεις».

Οι δηλώσεις του Έμερι:

«Πρόκειται για μεγάλη πρόκληση για εμάς η οποία θα επιβεβαιώσει εάν βρισκόμαστε όντως σε καλή κατάσταση ή εάν χρειαζόμαστε κι άλλα θετικά αποτελέσματα. Είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις στο «Θέατρο των Ονείρων» διότι η Μάντσεστερ είναι μια μεγάλη ομάδα, με μεγάλους παίκτες και με μία ατμόσφαιρα που «σπρώχνει» αρκετά την Γιουνάιτεντ. Ωστόσο, πρόκειται για ένα μεγάλο ντέρμπι και το κίνητρο μου είναι τεράστιο».

Στο αγωνιστικό κομμάτι

Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει τον Γιανγκ καθώς εκτίει ποινή μιας αγωνιστικής για κάρτες ενώ εκτός παραμένουν οι Σάντσεζ και Λίντελοφ. Αμφίβολες είναι και οι συμμετοχές των Λουκάκου, Σμόλινγκ, Μπαϊγί, Νταρμιάν και Ράσφορντ καθώς έχουν κάποιες ενοχλήσεις.

Για την Άρσεναλ, εκτός είναι οι Μαυροπάνος, Λιχτστάινερ, Μονρεάλ και Γουέλμπεκ. Ο Τζάκα δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί καθώς συμπλήρωσε 5 κάρτες και αναγκαστικά θα εκτίσει σήμερα την ποινή μιας αγωνιστικής. Επίσης, αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του Μεσούτ Οζίλ καθώς εξακολουθεί να νιώθει ενοχλήσεις.