Η Μπάρτσα θέλει τον Αρτούρ της Γκρέμιο για αντι-Ινιέστα

Η Μπάρτσα θέλει τον Αρτούρ της Γκρέμιο για αντι-Ινιέστα

Ο Αντρές Ινιέστα δεσμεύτηκε με τη Μπαρτσελόνα για το υπόλοιπο της ποδοσφαιρικής του καριέρας, αλλά η διοίκηση της διάσημης ισπανικής ομάδας σκέφτεται από τώρα, ποιος θα καλύψει το κενό του, όταν ο 33χρονος διεθνής άσος αποφασίσει ν' αποσυρθεί από τα γήπεδα. Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, η ομάδα της Βαρκελόνης έχει έρθει σε κατ' αρχήν συμφωνία με τη Γκρέμιο για την απόκτηση του Αρτούρ.

Αντιπροσωπεία της διοίκησης της «Μπάρτσα» συναντήθηκε με αυτή της Γκρέμιο στο Πόρτο Αλέγκρε και ουσιαστικά έδωσαν τα χέρια για την αγορά του 21χρονου μέσου έναντι 30 εκατ. ευρώ συν άλλων 10 εκατ. υπό τη μορφή μπόνους. Απομένει να ρυθμιστούν κάποιες λεπτομέρειες για να μετακομίσει από το καλοκαίρι στην Μπαρτσελόνα, η οποία τον προορίζει για να διαδεχτεί σταδιακά τον Ινιέστα. Δύσκολη αποστολή, αλλά οι ειδικοί του ποδοσφαίρου θεωρούν πως ο Αρτούρ μπορεί στο μέλλον να κάνει σπουδαία καριέρα στα ισπανικά και ευρωπαϊκά γήπεδα.


Στα 33 του χρόνια πλέον (ημερ. γεν. 11 Μαΐου 1984), ο Αντρές Ινιέστα υπήρξε μέλος της χρυσής φουρνιάς της «Μασία» από τα 12. Εζησε όλες τις χρυσές στιγμές της «Μπάρτσα» με αποκορύφωμα το ρεκόρ των έξι τίτλων μέσα σε έναν χρόνο (Champions League, νταμπλ στην Ισπανία, Παγκόσμιο Συλλόγων, Ευρωπαϊκό και Ισπανικό Σούπερ Καπ) το 2009, ενώ υπήρξε εξέχων στέλεχος της εθνικής Ισπανίας την εποχή της παντοκρατορίας της με δύο διαδοχικά Ευρωπαϊκό Πρωταθλήματα (EURO 2008, EURO 2012) και ενδιάμεσα ένα Παγκόσμιο (Μουντιάλ 2010).

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ