Oπαδός που πέταξε την μπανάνα σε Ομπαμεγιάνκ: «Είμαι Ελληνοκύπριος, όχι ρατσιστής»

Ο οπαδός της Τότεναμ απολογήθηκε για την πράξη που του στοίχισε δια βίου την είσοδο στο γήπεδο της Τότεναμ δηλώνοντας ότι δεν είναι ρατσιστής, ενώ τόνισε ότι είναι Ελληνοκύπριος.

Oπαδός που πέταξε την μπανάνα σε Ομπαμεγιάνκ: «Είμαι Ελληνοκύπριος, όχι ρατσιστής»

Την Κυριακή (2/12) στο Emirates, στο λονδρέζικο ντέρμπι ανάμεσα σε Άρσεναλ και Τότεναμ με τους «κανονιέρηδες τελικά να θριαμβεύουν με 4-2. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του αγώνα ένας ανεγκέφαλος οπαδός της Τότεναμ αποφάσισε να πετάξει μια μπανάνα προς τον Πιέρ Ομπαμεγιάνγκ στη διάρκεια του πανηγυρισμού μετά το γκολ που σημείωσε κάνοντας 2-2.

Οι κάμερες έπιασαν το περιστατικό, ο δράστης ταυτοποιήθηκε και θα τιμωρηθεί με αποκλεισμό από την έδρα των «σπιρουνιών», με απόφαση της ίδιας της διοίκησης.

Ο ίδιος απολογήθηκε για το συμβάν, προτάσσοντας απίστευτες δικαιoλογίες. Σε δηλώσεις του τόνισε ότι δεν είναι ρατσιστής, δηλώνοντας Ελληνοκύπριος. Ονομάζεται Αβέρωφ Παντελή, είναι πατέρας 57 ετών και πατέρας τριών παιδιών από το Νόριτς.

«Δεν είμαι ρατσιστής. Είμαι Ελληνοκύπριος. 100% δεν είμαι ρατσιστής. Ορκίζομαι στη ζωή των παιδιών μου ότι δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Απολογούμαι αν προσέβαλα τον οποιονδήποτε από τα δυο κλαμπ, ειδικά στην Τότεναμ. Ήταν τρελό αυτό που έκανα και δεν είχα πρόθεση να προσβάλλω κανέναν με τον οποιονδήποτε τρόπο. Κατηγορήθηκα ότι πέταξα ένα αντικείμενο. Δεν κατηγορούμαι για οτιδήποτε ρατσιστικό. Η αστυνομία δέχτηκε ότι δεν ήταν κάτι ρατσιστικό. Έκανα ένα μεγάλο λάθος και ειλικρινά συγγνώμη.

Χωρίς να το σκεφτώ, έπιασα τη μπανάνα και την πέταξα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν την πέταξα στους παίκτες. Είναι κάτι εκτός του χαρακτήρα μου. Δεν έκανα την οποιαδήποτε ρατσιστική σύνδεση».