Τι έδειξε η Μίλαν στον Μαρτίνς - Η απειλή Κουτρόνε που «έχει το δηλητήριο μέσα του» και η άμυνα

Τρια σημαντικά στοιχεία από τη χθεσινή νίκη της αντιπάλου του Ολυμπιακού στον αγώνα με την Πάρμα. 

Τι έδειξε η Μίλαν στον Μαρτίνς - Η απειλή Κουτρόνε που «έχει το δηλητήριο μέσα του» και η άμυνα

Ζορίστηκε αλλά τα κατάφερε η Μίλαν απέναντι στην Πάρμα, σε ένα ματς που είδε χθες ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς καθώς οι Ιταλοί θα βρεθούν απέναντι στους «ερυθρόλευκους» στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου στις 10:00 το βράδυ. Το μυαλό όλων φυσικά είναι στον σημερινό αγώνα με τον Παναιτωλικό αλλά ο Μαρτίνς είναι εκ των πραγμάτων αναγκασμένος να παρακολουθεί κάθε τι που αφορά την ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο.

Άλλωστε, ο αγώνας της 13ης Δεκεμβρίου έχει χαρακτηριστεί -και όχι άδικα- τελικός, καθώς από αυτόν θα προκύψει η ομάδα που θα συνεχίσει στο Europa League.

Η Μίλαν -των έξι απουσιών, ανάμεσά τους και αυτή του Ιγκουαΐν- πήρε μια σπουδαία νίκη επί της Πάρμα στο Σαν Σίρο με 2-1. Βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Ινγκλέζε στο 49', αλλά έφτασε στην ανατροπή με το Κουτρόνε που ισοφάρισε στο 55′, ενώ ο Κεσιέ με τη βοήθεια του... VAR και εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Μετά το ματς, ο Τζενάρο Γκατούζο, έσταζε μέλι για τον Κουτρόνε: «Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, ίσως στο πρώτο ημίχρονο υπερβάλλαμε με τις σέντρες αλλά η ομάδα έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει με καρδιά και τεχνική. Ο Κουτρόνε έχει το δηλητήριο μέσα του και ζει για τα γκολ, πρέπει να συνεχίσει έτσι επειδή έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης. Τριπλέτα με Ιμπραϊμοβιτς και Ιγκουαΐν; Υπάρχει και ο Πακέτα, αυτόν που να τον βάλουμε;».

Όλα αυτά είναι τα προφανή διότι αναλυόντας κάποιος το ματς του Σαν Σίρο βγάζει κάποια συμπεράσματα. Παρά το γεγονός ότι η Μίλαν είχε κατοχή σε ποσοστό 63%, δυσκολεύτηκε αρκετά να δημιουργήσει καθαρές ευκαιρίες απέναντι στη συμπαγή άμυνα της Πάρμα. Βρήκε όμως τις λύσεις όπως και στα προβλήματα που παρουσίασε στην άμυνα.

Στο διάστημα που η Πάρμα πίεσε, ο Αμπάτε έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Ο αμυντικός των Μιλανέζων κατάφερε να σταματήσει τους γρήγορους Γκερβίνιο και Μπιαμπιάνι αλλά έδειξε να είναι ο μόνος που μπορούσε να τα καταφέρει αν και είναι 32 ετών. Επίσης, ήταν εξαιρετικός κατά διαστήματα στη δημιουργία παιχνιδιού ενώ σημαντικό στοιχείο είναι ότι ήταν σχεδόν αλάνθαστος. Αστόχησε μόνο τρεις φορές σε πάσες του με ποσοστό επιτυχίας 95%.

Στη μεσαία γραμμή αυτός που έκανε τον Γκατούζο να χαμογελά ήταν ο Μπακαγιόκο. Ο δανεικός από την Τσέλσι, μέσος, έπαιξε για πρώτη φορά σε κέντρο με τρεις παίκτες, αντί δύο και δεν ήταν απλός καλός αλλά εξαιρετικός. Σε αυτό το σχήμα και όχι με δύο στον άξονα όπως είχε συνηθίσει, αναδείχθηκαν ακόμα περισσότερο οι αμυντικές αρετές του.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Γκατούζο και αυτό που πρέπει να τον προβληματίζει είναι ότι μετά το 2-1, η Πάρμα έψαξε την ισοφάριση, οι παίκτες της ανέβηκαν ψηλά και άφησαν χώρους αλλά η Μίλαν ήταν απόλυτα ακίνδυνη στις λιγοστές αντεπιθέσεις της. Χωρίς ψυχραιμία, με αρκετά λάθη στο διάστημα αυτό αδυνατούσαν να πετύχουν κάτι περισσότερο από συνεχή άμυνα.