Για 10 ευρώ πωλήθηκε η Παλέρμο!

Ο Μαουρίσιο Ζαμπαρίνι ανακοίνωσε ότι πούλησε τις μετοχές της ιταλικής ομάδας σε επενδυτικό όμιλο έναντι του συμβολικού ποσού των 10 ευρώ.

Για 10 ευρώ πωλήθηκε η Παλέρμο!

Ήταν 2002 όταν ο Μαουρίσιο Ζαμπαρίνι αγόρασε την Παλέρμο με σκοπό να την ανυψώσει και πάλι στο ιταλικό ποδοσφαιρικό στερέωμα. Τη σεζόν 2004-05 πέτυχε το στόχο του, ανεβάζοντας την ομάδα στη Serie A. Μάλιστα, με την αρωγή του, έφτασε να αγωνίζεται σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Σπουδαίοι παίκτες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου πέρασαν από την ιστορική ομάδα της Σικελίας κατά τη θητεία του: Οι Παστόρε, Ντιμπάλα, Καβάνι είναι μόνο μερικά παραδείγματα.

Το όνειρο, ωστόσο, εν κράτησε για πάντα, αφού η Παλέρμο υποβιβάστηκε στη Serie B τη σεζόν 2016-17. Κρίνοντας ότι πλέον έκλεισε ο κύκλος του στην ομάδα σε ηλικία 77 ετών, ο ιδιοκτήτης του λαοφιλούς συλλόγου αποφάσισε να παραχωρήσει τις μετοχές.

Έπειτα από διαπραγματεύσεις, ήρθε σε συμφωνία με επενδυτικό όμιλο που εδρεύει στο Λονδίνο. Όροι του deal ήταν κατασκευή νέου γηπέδου και η επένδυση στην ομάδα.

Γι' αυτό το λόγο ο Μαουρίσιο Ζαμπαρίνι αποφάσισε να παραχωρήσει το σύνολο των μετοχών του για το συμβολικό ποσό των 10 ευρώ, με την ελπίδα ότι η αγαπημένη του ομάδα θα ορθοποδήσει και πάλι!