Ο Σολάρι, ο Ίσκο και οι σχέσεις (στ)οργής!

Η κόντρα του τεχνικού της Ρεάλ με τον Ισπανό μεσοεπιθετικό, τα παραδείγματα των Μουρίνιο και Μπέκαμ και το κρίσιμο «σταυροδρόμι» των «μερένχες»

Ο Σολάρι, ο Ίσκο και οι σχέσεις (στ)οργής!

Ούτε μήνας δεν πρόλαβε καλά – καλά να περάσει από τη μέρα που η διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε την απόφασή της να χρίσει μόνιμο προπονητή (από υπηρεσιακό) τον Σαντιάγκο Σολάρι. Ο Αργεντινός είχε επαναφέρει την ηρεμία στο «στρατόπεδο» του συλλόγου, όπως επίσης και τα θετικά αποτελέσματα έπειτα από το κάκιστο ξεκίνημα με τον Χουλέν Λοπετέγκι στον πάγκο. Όπως αποδείχτηκε, όμως, οι… μουρμούρες και οι γκρίνιες στο εσωτερικό της ομάδας δεν άργησαν να ξανακάνουν την εμφάνισή τους και να δημιουργήσουν νέα ερωτήματα ενόψει της συνέχειας.

Η ήττα την περασμένη εβδομάδα από την Εϊμπάρ με το βαρύ 3-0 στο πρωτάθλημα ήταν μόνο η αρχή, καθώς η συνέχεια δόθηκε με την κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον Αργεντινό τεχνικό και τον Ισπανό μεσοεπιθετικό του, τον Ίσκο. Έπειτα από τον καυγά των δύο αντρών στα αποδυτήρια μετά την ήττα, ο Σολάρι άφησε εκτός αποστολής τον 26χρονο άσο από το παιχνίδι με τη Ρόμα μεσοβδόμαδα για το Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ από την άλλη ο διεθνής άσος φέρεται πλέον να σκέφτεται σοβαρά την περίπτωση να αφήσει το «Μπερναμπέου» και να αναζητήσει σε άλλη ομάδα το ποδοσφαιρικό του μέλλον.

Οι ιστορικοί καυγάδες

Οι κόντρες ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές και προπονητές κάθε άλλο παρά είναι σπάνιο φαινόμενο στο άθλημα. Στις περισσότερες, ωστόσο, περιπτώσεις ένας από τους δύο πρωταγωνιστές οδηγήθηκε τελικά αργά ή γρήγορα… στην έξοδο! Στο «στρατόπεδο» της Ρεάλ Μαδρίτης τελευταία μεγάλη κόντρα που είχε ξεσπάσει στο εσωτερικό του συλλόγου ήταν την περίοδο που στον πάγκο βρισκόταν ο Ζοσέ Μουρίνιο.

Ο Πορτογάλος στα τρία χρόνια της «θητείας» του στη Μαδρίτη ήρθε σε σύγκρουση κυρίως με τον Ίκερ Κασίγιας, αλλά και τους Σέρχιο Ράμος και Κριστιάνο Ρονάλντο. Τα αρνητικά αποτελέσματα δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους και ο Μουρίνιο το 2013 (σ. έναν μόλις χρόνο αφότου είχε ανανεώσει το συμβόλαιό του ως το 2016) αποχώρησε τελικά από το πόστο του για να επιστρέψει στην Αγγλία.

Για την ιστορία, μάλιστα, υπενθυμίζεται πως αντίθετο δρομολόγιο (σ. από το Νησί στη Μαδρίτη) είχε κάνει το 2003 ο Ντέιβιντ Μπέκαμ. Κι ένας από τους λόγους που τον είχαν οδηγήσει στην ισπανική πρωτεύουσα και τη Ρεάλ ήταν και ο μεγάλος του καυγάς με τον προπονητή του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Η κακή εμφάνιση και η ήττα των «κόκκινων διαβόλων» στο παιχνίδι Κυπέλλου με την Άρσεναλ το Φλεβάρη του 2003 προκάλεσε την «έκρηξη» του Σκωτσέζου τεχνικού στα αποδυτήρια και η κλωτσιά του σε ένα παπούτσι που βρισκόταν στο πάτωμα βρήκε κατά… διαβολική σύμπτωση τον Μπέκαμ στο φρύδι, με αποτέλεσμα να προκληθεί «σύρραξη». Λίγο καιρό αργότερα, ήρθε τελικά και το «διαζύγιο» του Άγγλου μέσου με τη Γιουνάιτεντ και η μεταγραφή του στη Ρεάλ.

Τα ερωτήματα για το μέλλον

Επιστρέφοντας στο σήμερα, το μεγάλο ερώτημα πλέον στο «στρατόπεδο» της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ποιες θα είναι οι εξελίξεις στο σύλλογο όσον αφορά τις σχέσεις του Σαντιάγκο Σολάρι με τον Ίσκο. Ενός προπονητή που επιδιώκει να οδηγήσει στο σύλλογο στις επιτυχίες και να δικαιώσει την απόφαση του Φλορεντίνο Πέρεθ να τον χρίσει μόνιμο στη συγκεκριμένη θέση, αλλά και από την άλλη πλευρά ενός χαρισματικού ποδοσφαιριστή που στα πέντε χρόνια της καριέρας του στη «βασίλισσα» έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του και μετράει 253 εμφανίσεις και 43 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Κι όλα αυτά σε ένα κρίσιμο σημείο για το σύλλογο. Όχι μόνο για την προσπάθεια που καταβάλει την εφετινή αγωνιστική περίοδο για τη διατήρηση των «σκήπτρων» του στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και στη μάχη που δίνει για τον τίτλο στην Πριμέρα Ντιβιζιόν - καθώς ένα ακόμα αρνητικό αποτέλεσμα μπορεί να αποδειχτεί κομβικό ενόψει της συνέχειας. Υπενθυμίζεται, άλλωστε, πως οι «μερένχες» απέχουν μόλις έξι πόντους από την πρωτοπόρο Σεβίλλη και πέντε από τη δεύτερη Μπαρτσελόνα. Αν η υπόθεση που έχει διαμορφωθεί με τους Σολάρι και Ίσκο θα πάρει τέλος και θα βρεθεί μία λύση στις σχέσεις των δύο αντρών ή αν θα οδηγηθεί στα άκρα θα το δούμε στη συνέχεια. Άλλωστε, την απάντηση στο ερώτημα την ξέρουν μόνο οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές.