Ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε Ατλέτικο και Μπαρτσελόνα

Σήμερα, (24/11, 21:45, OTE Sport 2 HD) η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχεται την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα στο «Wanda Metropolitano».

Ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε Ατλέτικο και Μπαρτσελόνα

Η Ατλέτικο Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει με σημαντικές απουσίες την Μπαρτσελόνα (21:45) στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής στην Primera Division.

-Οι «μπλαουγκράνα» βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με συγκομιδή 24 βαθμούς ενώ στην δεύτερη θέση βρίσκεται η Ατλέτικο μαζί με την Σεβίλλη και την Αλαβές που έχουν 23 βαθμούς. Είναι σαφέστατα ντέρμπι κορυφής και η νίκη είναι πολύ πιο σημαντική από την επίτευξη των τριών βαθμών.

-Η Μπαρτσελόνα είναι αήττητη στα τελευταία 16 ματς πρωταθλήματος (!) απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης καθώς ο ομάδα του Σιμεόνε έχει να πανηγυρίσει νίκη σε αγώνα πρωταθλήματος από το 2009!

-Σε όλες τις διοργανώσεις η Ατλέτικο έχει πάρει μόλις μία νίκη σε 15 αγώνες κόντρα στους «μπλαουγκράνα», με τον «Τσόλο» να έχει ένα αρνητικό ρεκόρ το οποίο τον θέλει να μην έχει νικήσει ποτέ την Μπαρτσελόνα σε αγώνα της Primera Division.

Σημαντικές απουσίες και για τις δύο ομάδες.

Ντιέγκο Σιμεόνε δεν θα έχει στην διάθεση του τον Γοδίν και τον Χουανφράν ενώ πολύ δύσκολα θα προλάβει ο Χιμένεθ με την αμυντική λειτουργία της Ατλέτικο να απαρτίζεται αναγκαστικά από τους Φιλίπε Λουίς, Ερνάντες, Σάβιτς και Αρίας.

Ερνέστο Βαλβέρδε από την άλλη, «πονοκεφαλιάζει» για την μεσαία γραμμή της Μπαρτσελόνα καθώς εκτός τέθηκαν οι Ράκιτιτς (τιμωρημένος) και Κουτίνιο ενώ στην αμυντική γραμμή ο Ουμτιτί δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του.