Ρίβερ-Μπόκα: Έφτασε η μεγάλη στιγμή!

Απόψε, Σάββατο (24/11, 22:00, Open TV), η Ρίβερ Πλέιτ υποδέχεται την Μπόκα Τζούνιορς στον δεύτερο τελικό του Copa Libertadores στο στάδιο «Μονουμεντάλ».

Ρίβερ-Μπόκα: Έφτασε η μεγάλη στιγμή!

Σύσσωμος ο ποδοσφαιρικός κόσμος αναμένει με τεράστια αγωνία την έναρξη του δεύτερου τελικού του Copa Libertadores. Η Ρίβερ Πλέιτ υποδέχεται την «αιώνια» αντίπαλο της, Μπόκα Τζούνιορς (22:00) στο στάδιο «Μονουμεντάλ».

Η πρώτη αναμέτρηση είχε λήξει ισόπαλη με σκορ 2-2 πριν από δύο εβδομάδες στο «Μπομπονέρα». Η Μπόκα πήρε δύο φορές το προβάδισμα αλλά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια και τις δύο φορές. Για τους γηπεδούχους το σκορ είχε ανοίξει ο Άμπιλα στο 34' ενώ μόλις ένα λεπτό αργότερα ο Πράτο έκανε το 1-1 «παγώνοντας» την εξέδρα. Στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου οι «Γενοβέζοι» πήραν εκ νέου προβάδισμα με τον Μπενεντέντο να «γράφει» το 2-1. Όμως, στο 61' ο Ισκιέρδος διαμόρφωσε το τελικό 2-2 σε μία άτυχη στιγμή για τον ποδοσφαιριστή της Μπόκα Τζούνιορς.

-Δεν ισχύει το εκτός έδρας γκολ οπότε σε περίπτωση ισοπαλίας με οποιοδήποτε σκορ οι δύο ομάδες θα παλέψουν για την νίκη στην παράταση και στην συνέχεια στα πέναλτι εάν χρειαστεί.

-Ο νικητής εκτός από το πολυπόθητο τρόπαιο, θα πάρει και την συμμετοχή στους ομίλους του επόμενου Copa Libertadores.

-Πρόκειται για το λεγόμενο «Superclassico» καθώς το μίσος που έχουν οι δύο ομάδες είναι πέρα από κάθε λογική με αποτέλεσμα να περνάει και στους παίκτες. Είναι σαφέστατα το μεγαλύτερο ντέρμπι στην Αργεντινή και από τα καλύτερα σε όλο τον κόσμο.

-Το στάδιο «Μονουμεντάλ» θα είναι ασφυκτικά γεμάτο καθώς έχει ανακοινωθεί μέρες τώρα το «Sold Out». Περίπου 66.000 φίλαθλοι της Ρίβερ Πλέιτ θα παρακολουθήσουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα κόντρα στην Μπόκα, παράλληλα η διοίκηση έδωσε εντολή όλοι οι φίλαθλοι να φορέσουν την άσπρη φανέλα με την κόκκινη ρίγα.

-Η Μπόκα Τζούνιορς έχει κατακτήσει συνολικά 7 φορές το Copa Libertadores ενώ η Ρίβερ Πλέιτ μόλις 3.

Δείτε τα γκολ και τα highlights του πρώτου τελικού: