Εξέγερση των συλλόγων ενάντια στο Brexit

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ ανθρώπων της Premier League, της Championship και της Scottish Premiership και όλοι συμφώνησαν ότι το Brexit δεν πρέπει να έχει επιρροή στο ποδόσφαιρο.

Εξέγερση των συλλόγων ενάντια στο Brexit

Οι σύλλογοι της Premier League σε εξέγερση ενάντια στο Brexit. Όπως αποκαλύφτηκε, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα Marca, η FA θέλει να επιβάλει ένα όριο των 13 ξένων σε ρόστερ 25 παικτών, εκμεταλλευόμενη την κυβερνητική νομοθεσία για τους ξένους εργαζόμενους που θα επιβάλει το Brexit.

Κάτι που θα σήμαινε την αναγκαστική αποχώρηση του 65% των ξένων παικτών που είναι τώρα στην Αγγλία. Στην πραγματικότητα, η ομοσπονδία θέλει να προχωρήσει περισσότερο: θα προσπαθήσει να μειώσει τον αριθμό των αλλοδαπών ακόμη και αν το Ηνωμένο Βασίλειο δεν εγκατέλειπε την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι εργοδότες των ομάδων επιμένουν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι ένα νέο όριο βελτιώνει την απόδοση των αγγλικών ομάδων. Οι σύλλογοι πιέζουν τη βρετανική κυβέρνηση να προστατεύσει τα δικαιώματα των ευρωπαίων παικτών και να υπάρξει η δυνατότητα εισαγωγής της μετα-Brexit σταδιακά, γιατί η απουσία τόσο πολύ ταλέντου θα μπορούσε να είναι μια πολύ σκληρό πλήγμα για μία διοργάνωση που δημιουργεί σχεδόν 4 δισ ευρώ σε φόρους για το δημόσιο, χωρίς να υπολογίζονται οι 12.000 εργαζόμενοι και οι 700.000 επισκέπτες που ταξιδεύουν στην Αγγλία για ποδοσφαιρικό τουρισμό.

«Έχουμε περιορίσει τον αριθμό των παικτών που προέρχονται από άλλες χώρες, ενώ υπάρχει σύστημα ανάπτυξης των παικτών, που κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο σε παγκόσμιο επίπεδο», ανέφερε η Premier League. «Ως απόδειξη της εύρυθμης λειτουργίας των πολλών ακαδημιών της Premier και το επίπεδο των παικτών που παράγουμε υπάρχουν νίκες στο Παγκόσμιο U-17 και U-20, και παρουσία στα ημιτελικά στη Ρωσία»

Πάντως η Premier συναντήθηκε με τους επικεφαλείς του πρωταθλήματος Σκωτίας και της Championship, συμφωνόντας ότι το Brexit δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για να αποδυναμώσει τα πρότυπα του ποδοσφαίρου στο Ηνωμένο Βασίλειο, ούτε να ματαιώσει την πιθανότητα ότι οι σύλλογοι να αποκτούν παίκτες. Είναι ενδιαφέρον ότι ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γκάρεθ Σαουθγκέιτ, ο οποίος γνωρίζει τη λειτουργία της ομοσπονδίας και έχει μελετήσει την επίδραση των ξένων ταλέντων στο ποδόσφαιρο στη χώρα του, αμφιβάλλει ως αποτέλεσμα σχετικά με τη μείωση των ξένων.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση ζήτησε από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να συμφωνηθεί με την Premier League μια κοινή δράση σχετικά με το θέμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ