Ισπανία – Ιταλία: Ντέρμπι πρωτιάς στο Γκελζενκίρχεν

Μετωπική για Ιταλία και Ισπανία με έπαθλο το δεύτερο σερί τρίποντο στον 2ο όμιλο του Euro 2024. Χωρίς τον Σο η Αγγλία κόντρα στην Δανία.

Ισπανία – Ιταλία: Ντέρμπι πρωτιάς στο Γκελζενκίρχεν

Η μεγάλη στιγμή για την Ιταλία και την Ισπανία έφτασε, αφού απόψε (20/6) τα δύο συγκροτήματα καλούνται να διασταυρώσουν τα… ξίφη τους στο Γκελζενκίρχεν για τη δεύτερη αγωνιστική του δευτέρου ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Αμφότερες ξεκίνησαν με νίκη την πορεία τους στα τελικά. Πλέον όμως, θέλουν να δώσουν συνέχεια στα θετικά τους αποτελέσματα και να πανηγυρίσουν ένα ακόμα τρίποντο για να βρεθούν στους «16» του θεσμού.

«Ξέρω ήδη την ενδεκάδα για το παιχνίδι, το οποίο είναι ένα από τα πιο σημαντικά της καριέρας μου. Η Ισπανία παίζει πάντα με τον ίδιο τρόπο και διατηρεί την ίδια ποδοσφαιρική φιλοσοφία. Εμείς θα προσπαθήσουμε να παίξουμε το ποδόσφαιρό μας και να πάρουμε τη νίκη» είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής της «σκουάντρα ατζούρα», Λουτσιάνο Σπαλέτι.

Οι δύο ομάδες δεν αντιμετωπίζουν νεότερα προβλήματα απουσιών, ενώ όσον αφορά την Ισπανία εκτιμάται ότι ο ομοσπονδιακός προπονητής, Λουίς ντε λα Φουέντε, θα πραγματοποιήσει αλλαγές στο βασικό σχήμα της «φούρια ρόχα» σε σύγκριση με αυτό που παράταξε στη νίκη με 3-0 επί της Κροατίας στην πρεμιέρα του ομίλου.

Χωρίς Σο η Αγγλία με τη Δανία

Στον τρίτο όμιλο τώρα, το θερμόμετρο ανεβαίνει στη Φρανκφούρτη, αφού Αγγλία και Δανία αναμετρώνται για τη δεύτερη αγωνιστική. Τα «λιοντάρια» κέρδισαν 1-0 τη Σερβία στην πρεμιέρα και πλέον θέλουν το «2 στα 2» για να κλειδώσουν την πρόκριση, ενώ η Δανία προέρχεται από την ισοπαλία με τη Σλοβενία (1-1). Οι Δανοί δεν αντιμετωπίζουν νεότερα προβλήματα απουσιών.

Την ίδια στιγμή, όμως, στην Αγγλία ο αριστερός μπακ Λουκ Σο δεν κατάφερε να προπονηθεί και δεν θα βρίσκεται στη διάθεση του ομοσπονδιακού προπονητή Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ για το ματς. Ο μπακ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και ο Σάουθγκεϊτ ελπίζει πως ο διεθνής άσος θα βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να βοηθήσει την υπόλοιπη αποστολή στη συνέχεια της διοργάνωσης.

Στο άλλο παιχνίδι του γκρουπ, Σλοβενία και Σερβία θα αναμετρηθούν στο Μόναχο. «Η Σερβία είναι μία σπουδαία ομάδα, αλλά πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στη δική μας προσπάθεια. Αν πραγματοποιήσουμε μία εμφάνιση ανάλογη με αυτή του δευτέρου ημιχρόνου κόντρα στη Δανία, τότε μπορούμε να προκαλέσουμε προβλήματα στη Σερβία» είπε ο Σλοβένος Γιον Γκόρεντς Στάνκοβιτς.