Μπαρτσελόνα: Η απόλυση του Τσάβι θα της κοστίσει 6,5 εκατομμύρια ευρώ

Η απόλυση του Τσάβι θα κοστίσει 6,5 εκατομμύρια ευρώ στη Μπαρτσελόνα παρά τη διαγραφή μισθού ύψους 11 εκατ. ευρώ που του αναλογούσε για την επόμενη σεζόν.

Μπαρτσελόνα: Η απόλυση του Τσάβι θα της κοστίσει 6,5 εκατομμύρια ευρώ

Η απόφαση της Μπαρτσελόνα να απολύσει τον Τσάβι θα της κοστίσει 6,5 εκατ. ευρώ - τη στιγμή που ο σύλλογος έχει ήδη «τρύπα» 130 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς του.

Ο Τσάβι απολύθηκε από την Μπαρτσελόνα την Παρασκευή, πριν από τον τελευταίο αγώνα της La Liga της σεζόν με τη Σεβίλλη την Κυριακή. Ο 44χρονος είχε ανακοινώσει τον Ιανουάριο ότι θα αποχωρούσε από τον σύλλογο στο τέλος της φετινής περιόδου με ένα χρόνο να απομένει στο συμβόλαιό του, μόνο που η απόφαση αυτή ανατράπηκε τον περασμένο μήνα.

Αν ο Τσάβι είχε αποχωρήσει όπως είχε αρχικά σχεδιάσει, δεν θα του αναλογούσε καμία αποζημίωση από την Μπαρτσελόνα.

Αλλά τώρα, ενώ ο Τσάβι έχει διαγράψει τον μισθό του ύψους περίπου 11 εκατ. ευρώ για την επόμενη σεζόν, θα του επιστραφούν τα 2,5 εκατ. ευρώ που πλήρωσε από την τσέπη του για να εγκαταλείψει πρόωρα το συμβόλαιό του με την Αλ Σαμπάμπ του Κατάρ και να ενταχθεί στην Μπαρτσελόνα το 2021. Δεν είναι σαφές αν η Μπαρτσελόνα έπρεπε να επιστρέψει στον Τσάβι αυτό το ποσό ανεξάρτητα από τον τρόπο αποχώρησής του. Άλλα 4 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν στο επιτελείο του Τσάβι.

Τα 6,5 εκατ. Ευρώ αυτά δεν θα βοηθήσουν την ήδη στριμωγμένη οικονομική κατάσταση της Μπαρτσελόνα, με τον καταλανικό σύλλογο να πρέπει να βρει 130 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος Ιουνίου, προκειμένου να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς της La Liga.

Εν τω μεταξύ, η Μπαρτσελόνα πρόκειται να διορίσει τον πρώην προπονητή της Μπάγερν Μονάχου και της Εθνικής Γερμανίας, Χάνσι Φλικ, ως νέο προπονητή της για να αντικαταστήσει τον Τσάβι.