Κλοπ: Δάκρυσε και αποχαιρέτησε τη Λίβερπουλ σε ένα φαντασμαγορικό event (vid, pics)

Ο Γιούργκεν Κλοπ γιόρτασε τα εννέα χρόνια του ως προπονητής της Λίβερπουλ με μια ειδική εκδήλωση το βράδυ της Τρίτης (28/5). Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του ο Γερμανός. 

Κλοπ: Δάκρυσε και αποχαιρέτησε τη Λίβερπουλ σε ένα φαντασμαγορικό event (vid, pics)

Ο Γιούργκεν Κλοπ αποθεώθηκε με ενθουσιασμό από 11.000 φίλους των «κόκκινων», εννέα ημέρες μετά το τελευταίο του παιχνίδι στο Άνφιλντ. Ο Κλοπ αποκάλυψε ότι έχει κάνει «καλές συζητήσεις» με τον διάδοχό του, Άρνε Σλότ, και ξέσπασε σε δάκρυα, καθώς οι οπαδοί φώναζαν επανειλημμένα «Είμαι τόσο χαρούμενος που ο Γιούργκεν είναι κόκκινος», αφού παίχτηκε ένα βίντεο με τις καλύτερες στιγμές του στη Λίβερπουλ.

Όλα τα έσοδα από την εκδήλωση πήγαν στο Liverpool Foundation, το φιλανθρωπικό ίδρυμα του συλλόγου, του οποίου ο Κλοπ θα είναι πρεσβευτής.

Ο θρυλικός Γερμανός κόουτς πραγματοποίησε απάντησε σε ερωτήσεις στους παρευρισκόμενους φιλάθλους και μαζί του έδωσαν παραστάσεις τα συγκροτήματα του Λίβερπουλ Lightning Seeds και The Zutons, καθώς και ο βραβευμένος τραγουδιστής Alfie Boe.

Ο πρώην –πλέον- προπονητής της Λίβερπουλ δήλωσε ότι θα πανηγύριζε με παρέλαση με ανοιχτό λεωφορείο αν η Λίβερπουλ κέρδιζε τους δύο τίτλους της Premier League που έχασε με έναν βαθμό από τη Μάντσεστερ Σίτι, καθώς αποχαιρέτησε με δάκρυα τους υποστηρικτές του.

«Φεύγεις από αυτόν τον σύλλογο έχοντας κερδίσει μία φορά την Premier League», δήλωσε ο παρουσιαστής της εκδήλωσης. «Θα μπορούσε να υπάρξει μια δικαστική απόφαση που σημαίνει ότι έχεις κερδίσει την Premier League τρεις φορές...». Ο Κλοπ διέκοψε: «Αν οργανώσετε μια παρέλαση με λεωφορείο, είμαι μέσα! Πόσο καιρό θα πάρει, δεν με ενδιαφέρει».

Οι 115 κατηγορίες εναντίον της Σίτι για παραβιάσεις των κανονισμών της Premier League ήταν μία από τις πιο ζητούμενες ερωτήσεις των οπαδών της Λίβερπουλ στο Instagram του παρουσιαστή. Η Σίτι συνεχίζει να αρνείται τις κατηγορίες.

Μια άλλη ήταν αν ο Κλοπ αισθάνεται ότι έλαβε επαρκή οικονομική υποστήριξη από τους ιδιοκτήτες του συλλόγου, τη Fenway Sports Group. Ο ίδιος απάντησε με ένα σχόλιο προς τους ιδιοκτήτες της Τσέλσι και την απόφασή τους να απολύσουν τον Μαουρίτσιο Ποκετίνο στο τέλος της περασμένης σεζόν.

«Μπορείτε να φανταστείτε τη Λίβερπουλ ως σύλλογο με απεριόριστα χρήματα;», δήλωσε ο Κλοπ. «Φανταστείτε ότι ο Κιλιάν Εμπαπέ ήρθε εδώ. Φανταστείτε ότι ήρθε εδώ ο Μπέλινγκχαμ, ο Χάαλαντ. Δεν είμαστε εμείς, απλά δεν ταιριάζει. Κερδίσαμε ό,τι κερδίσαμε και το κάναμε με τον τρόπο της Λίβερπουλ. Κάναμε σκληρές συζητήσεις και άλλοι σύλλογοι δεν το έκαναν αυτό στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Χτίσαμε δύο νέες κερκίδες, ένα νέο προπονητήριο, αγοράσαμε πίσω το Μέλγουντ - η πιο ηλίθια ιδέα που άκουσα ποτέ ήταν ότι το πουλήσαμε εξ αρχής. Οι ιδιοκτήτες κάνουν ό,τι κάνουν οι ιδιοκτήτες. Έκπληξη! Οι ιδιοκτήτες θέλουν να κερδίσουν χρήματα. Λυπάμαι που σας το λέω αυτό. Δεν είναι ότι κερδίζουν χρήματα σε καθημερινή βάση: επενδύουν κάτι και έτσι πάει όλος ο κόσμος.

Θα πρέπει να είμαστε πραγματικά ευτυχείς που έχουμε αυτούς τους ιδιοκτήτες και όχι τύπους που αγόρασαν κλαμπ του Λονδίνου και άλλα πράγματα. Δεν θα είχα επιβιώσει ούτε ένα χρόνο στη Λίβερπουλ (με αυτούς επικεφαλής). 'Σπουδαία εξέλιξη αλλά όχι αρκετά καλή, απολύστε τον! Ένα χρόνο αργότερα: "Απολύστε τον". Μετά τελικά παίζουν ποδόσφαιρο όπου ο κόσμος πιστεύει ότι μπορεί να επιστρέψουν και απολύουν τον προπονητή ούτως ή άλλως. Ο κόσμος πάντα πιστεύει ότι το γρασίδι είναι πιο πράσινο, αλλά έχουμε ιδιοκτήτες που πραγματικά αισθάνονται υπεύθυνοι για τον σύλλογο και δουλεύουν επίσης πολύ σκληρά για να είναι επιτυχημένοι. Αισθάνθηκα υποστήριξη. Τα καταφέραμε όσο καλύτερα μπορούσαμε και είμαι εντάξει με αυτό».

Σε κάτι που θα μπορούσε επίσης να θεωρηθεί ως σπόντα για τη μεταχείριση του Τζέιντον Σάντσο από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Κλοπ είπε ότι είναι ευθύνη ενός προπονητή να στέκεται δίπλα σε έναν παίκτη που αντιμετωπίζει δυσκολίες. Πρόσθεσε: «Αν όλος ο κόσμος χάνει την εμπιστοσύνη και την πίστη στον παίκτη, τότε ο προπονητής πρέπει να είναι αυτός που θα στηρίξει τον παίκτη. Δεν μπορώ να χάψω αυτό το "είναι άχρηστος" όπως έκαναν άλλοι σύλλογοι παρεμπιπτόντως. Να αγοράζουν έναν παίκτη για 80 εκατομμύρια λίρες και μετά να τον στέλνουν δανεικό!».