Γκόμεζ για Φαν Ντάικ: «Οι ικανότητές του μιλούν από μόνες τους»

Ο Τζο Γκόμεζ ανέλυσε τον σεβασμό του για τον τρόπο με τον οποίο ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ έχει αναλάβει την ευθύνη του αρχηγού της Λίβερπουλ κατά τη διάρκεια της πρώτης του σεζόν με το περιβραχιόνιο.

Γκόμεζ για Φαν Ντάικ: «Οι ικανότητές του μιλούν από μόνες τους»

Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ ορίστηκε ως διάδοχος του Τζόρνταν Χέντερσον το περασμένο καλοκαίρι μετά την αποχώρηση του Άγγλου μέσου, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του αρχηγού, που κατέχει και σε διεθνές επίπεδο από το 2018 για την Εθνική Ολλανδίας.

Ο κεντρικός αμυντικός αποτελεί βασικό μέλος της ηγετικής ομάδας των «κόκκινων» από την άφιξή του στο Άνφιλντ και σήκωσε το πρώτο του τρόπαιο ως αρχηγός τον Φεβρουάριο, χάρη στη συναρπαστική νίκη του Carabao Cup στην παράταση επί της Τσέλσι στο Γουέμπλεϊ.

Ερωτηθείς σχετικά με την αρχηγία του Φαν Ντάικ, ο Γκόμεζ (που βρίσκεται για διακοπές στην Ελλάδα) δήλωσε: «Είμαι 100 τοις εκατό περήφανος. Είμαι απίστευτα χαρούμενος γι' αυτόν. Δεν μπορώ να το εκφράσω με λόγια. Ξέρω τι σημαίνει γι' αυτόν και πραγματικά βλέπω το εσωτερικό του και το πώς τα πράγματα μερικές φορές είναι δύσκολα.

Είναι μια εξαιρετικά πιεστική θέση, ακολουθώντας τα βήματα του Χέντερσον μετά τη χρονιά που είχαμε, με πολλούς άγνωστους και αβεβαιότητες, ο τρόπος με τον οποίο ο Βίρτζιλ ανέβηκε και ανέλαβε κάθε ευθύνη που συνεπάγεται.

Τα μικρά πράγματα που ο κόσμος μπορεί να μην βλέπει σε ένα προπονητικό κέντρο, όταν πρέπει να πάρεις αποφάσεις ή να επιβάλεις στιγμές που είναι σαν: "Παιδιά, πρέπει να είμαστε καλύτεροι σε αυτό" ή μπορεί να είναι η χρονομέτρηση, μπορεί να είναι διάφορα πράγματα που δεν θέλεις να ξεφύγουν από τη θέση τους.

Ο Βίρτζιλ το έκανε με τον δικό του τρόπο και αυτό τον έκανε να εκτιμάται ακόμα περισσότερο μεταξύ μας ως ομάδα. Η ικανότητά του μιλάει από μόνη της- είναι ο καλύτερος σε αυτό που κάνει, είναι ο καλύτερος στον κόσμο και ίσως ο καλύτερος που είχε ποτέ ο σύλλογος σε αυτή τη θέση.

Αλλά ο τρόπος με τον οποίο το χειρίστηκε εκτός γηπέδου ως ηγέτης και εντός γηπέδου, σε στιγμές που είχαμε δύσκολες ήττες και δεν υπάρχει καν δισταγμός, θα βγει μπροστά και θα πάει να μιλήσει και να μας εκπροσωπήσει όλους και το πώς νιώθουμε.

Ήταν χαρά μου να τον βλέπω, το έχει πάρει περισσότερο από όσο έπρεπε. Είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτόν και είμαι σίγουρος ότι είναι απίστευτα περήφανος που είναι αρχηγός της χώρας του και του συλλόγου του. Ο τρόπος που το κάνει μιλάει από μόνος του».