Κάρλες Πουγιόλ: «Ο Ντεμπελέ πρέπει να καταλάβει που βρίσκεται...»

Ο εμβληματικός πρώην αρχηγός της Μπαρτσελόνα τοποθετήθηκε σχετικά με τα πειθαρχικά παραπτώματα του νεαρού Γάλλου επιθετικού.

Κάρλες Πουγιόλ: «Ο Ντεμπελέ πρέπει να καταλάβει που βρίσκεται...»

Θέση στο ζήτημα των... ατασθαλιών του Ουσμάν Ντεμπελέ πήρε ο Κάρλες Πουγιόλ. Ο εμβληματικός πρώην «κάπτεν» της Μπαρτσελόνα επισήμανε την ανάγκη στήριξης του 21χρονου επιθετικού, ωστόσο δεν παρέλειψε να ανακαλέσει και τον ίδιο τον νεαρό Γάλλο στην... τάξη, τονίζοντας πως πρέπει να συνειδητοποιήσει το «ειδικό βάρος» του συλλόγου στον οποίο ανήκει.

«Είναι νεαρός, δεν βρίσκομαι στα αποδυτήρια και έτσι δεν τον ζω καθημερινά, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να τον βοηθήσουμε. Δεν είναι εύκολο να προσαρμοστείς στη φιλοσοφία της Μπαρτσελόνα. Τα πάντα μαθαίνονται από τα Μέσα, αργείς να πας στην προπόνηση και φαίνεται σαν να ήρθε το τέλος του κόσμου», τόνισε αρχικά ο 40χρονος πλέον Πουγιόλ και συνέχισε:

«Στη Μπαρτσελόνα έχει πολύ καλούς δασκάλους, ανθρώπους που σίγουρα μπορούν να τον βοηθήσουν, αλλά παίζει ρόλο και η συμπεριφορά του. Είναι σημαντικό να καταλάβει το που βρίσκεται και να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που του δίνονται. Μερικές φορές όταν είσαι νεαρός σε ηλικία, δεν αντιλαμβάνεσαι πως αφήνεις ευκαιρίες να περάσουν και όταν το καταλαβαίνεις είναι πια αργά».

Και κατέληξε ο Πουγιόλ: «Στην διαχείριση μιας ομάδας υπάρχουν πάντα καθημερινά προβλήματα. Κάθε ποδοσφαιριστής έχει τον εγωισμό του, πιστεύει πως είναι ο καλύτερος και θέλει να παίζει συνεχώς. Το πρόβλημα είναι του προπονητή, ο οποίος μπορεί να βάλει μόνο έντεκα βασικούς και πρέπει να το διαχειριστεί όλο αυτό. Το σημαντικότερο είναι ο κάθε ποδοσφαιριστής να έχει σωστό χαρακτήρα, να είναι φιλόδοξος και να θέλει να παίζει, αλλά ταυτόχρονα να σέβεται απόλυτα την ομάδα».