Κάλιαρι - Φιορεντίνα 2-3: Με γκολ στο 90’+13’ «τσέκαρε» το ευρωπαϊκό εισιτήριο!

Η Φιορεντίνα με γκολ - πέναλτι στο 13ο λεπτό των καθυστερήσεων κέρδισε με 3-2 την Κάλιαρι στη Σαρδηνία και τυπικά έκλεισε θέση για το Κόνφερενς της επόμενης περιόδου.

Κάλιαρι - Φιορεντίνα 2-3: Με γκολ στο 90’+13’ «τσέκαρε» το ευρωπαϊκό εισιτήριο!

Η Φιορεντίνα ήθελε να ξεμπερδέψει με την ευρωπαϊκή έξοδο από τη Serie A και όχι να περιμένει τον τελικό του Κόνφερενς, έτσι ώστε για να παίξει Ευρώπη και του χρόνου, θα έπρεπε οπωσδήποτε να νικήσει τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι «βιόλα» λοιπόν με γκολ - πέναλτι του Άρθουρ στο 13ο λεπτό των καθυστερήσεων, «απέδρασαν με 3-2 από την έδρα της Κάλιαρι στη Σαρδηνία και κλείδωσαν και μαθηματικά το ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του πρωταθλήματος. Κατά συνέπεια, έρχονται στην Αθήνα για τον τελικό δίχως το έξτρα άγχος της διεκδίκησης της ευρωπαϊκής παρουσίας τη νέα περίοδο μέσω της αναμέτρησης της Νέας Φιλαδέλφειας.

Το ματς που έγινε στη Σαρδηνία ήταν ο ορισμός της ματσάρας και των ανατροπών. Η Κάλιαρι κρατούσε τη νίκη στα χέρια της έως το 89’ και από εκεί που κέρδιζε 2-1, έχασε με... 2-3!

Η Φιορεντίνα άνοιξε νωρίς το σκορ με τον Μποναβεντούρα στο 39’ και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Ντεϊόλα στο 64’. Το 2-1 για λογαριασμό της Κάλιαρι έγινε στο 85’ με τον Μουταντουά, αλλά οι «βιόλα» δεν το έβαλαν κάτω. Αρχικά ισοφάρισε σε 2-2 με τον Γκονζάλες στο 89’ και πήραν το ματς με το πέναλτι του Άρθουρ στις καθυστερήσεις. Ένα πέναλτι που δόθηκε μέσω VAR.

Η σύνθεση της Φιορεντίνα (4-2-3-1): Τερατσιάνο - Ντοντό, Μιλένκοβιτς (64’ Μαρτίνες), Ρανιέρι, Μπιράγκι - Μποναβεντούρα (73’ Μπελτράν), Μαντραγκόρα (56’ Άρθουρ) - Ικόνε (56’ Γκονζάλες), Μπαράκ, Καστροβίλι - Μπελότι (74’ Ενζολά)