Βαλβέρδε: Ήταν ψηλά στη λίστα της Λίβερπουλ για αντι-Κλοπ

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε και ο Λουτσιάνο Σπαλέτι ήταν δύο σοβαροί υποψήφιοι για να διαδεχθούν τον Γιούργκεν Κλοπ στη Λίβερπουλ πριν τελικά προτιμηθεί ο Άρνε Σλοτ.

Βαλβέρδε: Ήταν ψηλά στη λίστα της Λίβερπουλ για αντι-Κλοπ

Ο Άρνε Σλοτ είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της Λίβερπουλ, παίρνοντας την σκυτάλη από τον Γιούργκεν Κλοπ στο Άνφιλντ. Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση, τα αγγλικά ΜΜΕ έφεραν στο φως τα ονόματα των δύο προπονητών που οι «κόκκινοι» εξέταζαν σοβαρά πριν καταλήξουν στον Ολλανδό τεχνικό.

Πρόκειται για τον Ερνέστο Βαλβέρδε και τον Λουτσιάνο Σπαλέτι. Ο 60χρονος ήταν ο βασικός υποψήφιος, έχοντας κατακτήσει δύο πρωταθλήματα στην Μπαρτσελόνα, τρία πρωταθλήματα στην Ελλάδα με τον Ολυμπιακό και πρόσφατα έβαλε τέλος στην 40χρονη αναμονή της Αθλέτικ Μπιλμπάο για ένα μεγάλο τρόπαιο, κατακτώντας το Copa del Rey τον περασμένο μήνα. Θα πληρούσε επίσης τα «γενναία» κριτήρια που είχε θέσει ο Μάικλ Έντουαρντς.

Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι από την άλλη μεριά, παρουσίαζε επίσης σημαντικό ενδιαφέρον. Την περασμένη σεζόν οδήγησε τη Νάπολι στον πρώτο τίτλο της στη Serie A από το 1990, αλλά μόλις τον περασμένο Αύγουστο είχε διοριστεί ως προπονητής της εθνικής ομάδας της Ιταλίας. Το γεγονός ότι και οι δύο άνδρες εξετάστηκαν σοβαρά, ωστόσο, υποδηλώνει ότι η ηλικία δεν αποτελούσε σημαντικό παράγοντα στις σκέψεις της Λίβερπουλ.