Φιορεντίνα - Νάπολι 2-2: Αγκαλιά με το ευρωπαϊκό εισιτήριο οι «βιόλα», παρών και ο Συλαϊδόπουλος

Η Φιορεντίνα αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τη Νάπολι και κρατάει την τύχη στα χέρια της σχετικά με την ευρωπαϊκή της έξοδο μέσω της Serie A. Τα επίσημα του «Αρτέμιο Φράνκι» ο συνεργάτης του Μεντιλίμπαρ, Σωτήρης Συλαϊδόπουλος

Φιορεντίνα - Νάπολι 2-2: Αγκαλιά με το ευρωπαϊκό εισιτήριο οι «βιόλα», παρών και ο Συλαϊδόπουλος

Η Φιορεντίνα ήθελε τη νίκη για να ξεμπερδέψει μια και καλή με το ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω της Serie A, αλλά δεν της κακόπεσε και το 2-2 που έφερε με τη Νάπολι στο Αρτέμιο Φράνκι, υπό το βλέμμα του συνεργάτη του Μεντιλίμπαρ, Σωτήρη Συλαϊδόπουλου.

Οι «βιόλα» εξακολουθούν να είναι αγκαλιά με την 8η θέση που οδηγεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης χρονιάς και να βρίσκεται στο +2 από την 9η Νάπολι και στο +4 από τη 10η Τορίνο.

Θυμίζουμε ότι μπορεί το ματς να ήταν για την 37η αγωνιστική, αλλά η Φιορεντίνα έχει 36 παιχνίδια, όσο και η Τορίνο εν αντιθέσει με τη Νάπολι που έχει 37 και της απομένει ακόμη ένα για να ολοκληρώσει το φετινό της οδοιπορικό.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, το ματς ήταν σε γενικές γραμμές ισορροπημένο. Η Νάπολι βρήκε ένα γρήγορο γκολ με τον Ραχμάνι στο 8’, αλλά όπως το συνηθίζει η Φιορεντίνα, βρήκε τον τρόπο να φέρει τούμπα ακόμη ένα ματς με το εύστοχο απευθείας χτύπημα φάουλ του Μπιράγκι (40’) και το γκολ του Ενζολά (42’) σε μία φάση που λειτούργησε εξαιρετικά το πρέσινγκ ψηλά.

Η Νάπολι κατάφερε να ισοφαρίσει με απευθείας χτύπημα φάουλ του Κβαρατσκχέλια στο 57’ και να διατηρήσει τις μαθηματικές ελπίδες της για έξοδο στην Ευρώπη.

Η Φιορεντίνα έδειξε για ακόμη μία φορά ότι είναι μία ομάδα που έχει επιθετικές αρετές, αλλά και χτυπητές αδυναμίες στην άμυνά της...

Η ενδεκάδα της Φιορεντίνα (4-2-3-1): Τερατσιάνο - Ντοντό, Μαρτίνες, Μιλένκοβιτς, Μπιράγκι - Μέλο, Μποναβεντούρα - Γκονζάλες, Μπελτράν, Κουαμέ - Ενζολά.

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ 37ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (17/5)

Φιορεντίνα – Νάπολι (2-2)

(40’ Μπιράγκι, 42’ Ενζολά - 8’ Ραχμάνι, 57’ Κβαρατσκχέλια)

ΣΑΒΒΑΤΟ (18/5)

19.00: Λέτσε – Αταλάντα

21.45: Τορίνο – Μίλαν

ΚΥΡΙΑΚΗ (19/5)

13.30: Σασουόλο – Κάλιαρι

16.00: Μόντσα – Φροζινόνε, Ουντινέζε - Έμπολι

19.00: Ίντερ – Λάτσιο

21.45: Ρόμα – Τζένοα

ΔΕΥΤΕΡΑ (20/5)

19.30: Σαλερνιτάνα – Βερόνα

21.45: Μπολόνια – Γιουβέντους