Λίβερπουλ: Επιβεβαίωσε ότι θα διαδεχθεί τον Κλοπ ο Άρνε Σλοτ

Ο Άρνε Σλοτ επιβεβαίωσε ότι θα αντικαταστήσει τον Γιούργκεν Κλοπ στην τεχνική ηγεσία της Λίβερπουλ.

Λίβερπουλ: Επιβεβαίωσε ότι θα διαδεχθεί τον Κλοπ ο Άρνε Σλοτ

Ο Άρνε Σλοτ επιβεβαίωσε ότι θα αντικαταστήσει τον Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο της Λίβερπουλ.

Ο βοηθός προπονητή της Φέγενορντ Σίπκε Χούλσοφ και ο επικεφαλής απόδοσης Ρούμπεν Πέτερς θα πλαισιώσουν τον Σλοτ στο Άνφιλντ. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι θα γίνω προπονητής της Λίβερπουλ του χρόνου», δήλωσε ο Σλοτ σε συνέντευξη Τύπου πριν από το τελευταίο παιχνίδι της Φέγενορντ για τη σεζόν, με την Εξέλσιορ την Κυριακή (19/5).

Η Λίβερπουλ δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τον διορισμό του Σλοτ πριν από το κυριακάτικο παιχνίδι με τη Γουλβς που θα ρίξει την αυλαία της λαμπρής θητείας του Κλοπ στο Άνφιλντ.

Ο Σλοτ επιβεβαίωσε τον περασμένο μήνα ότι ήθελε τη θέση στη Λίβερπουλ, λέγοντας πριν από τη νίκη στο πρωτάθλημα επί της Γκόου Αχέντ Ίγκλς ότι ήταν «σίγουρος» ότι θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Η Λίβερπουλ έδωσε έμφαση στη διακριτικότητα και στην επίδειξη σεβασμού προς τη Φέγενορντ ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ολλανδίας στις 21 Απριλίου, έναν αγώνα που κέρδισε στη συνέχεια τη Νάιμεγκεν, και το ενδιαφέρον της για τον Σλοτ έγινε εμφανές μόνο στη συνέχεια.

Ο επικείμενος διορισμός του Άρνε Σλοτ επικυρώθηκε από τον Γιούργκεν Κλοπ ενόψει της αποχώρησής του από την Λίβερπουλ ύστερα από εννέα χρόνια στην ηγεσία της.

«Μου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο η ομάδα του παίζει ποδόσφαιρο και όλα όσα ακούω γι' αυτόν ως άνθρωπο», δήλωσε ο Κλοπ. «Κάποιοι άνθρωποι που γνωρίζω, τον γνωρίζουν, εγώ δεν τον γνωρίζω ακόμα. Καλός προπονητής, καλός τύπος».

Ο Κλοπ οδήγησε τη Λίβερπουλ στον θρίαμβο του Champions League το 2019 και στη συνέχεια στον 19ο τίτλο της στην Premier League το 2020.

Ο Σλοτ οδήγησε τη Φέγενορντ στη δεύτερη θέση της Eredivisie τη φετινή σεζόν, ενώ απομένει ένα παιχνίδι για τη λήξη της σεζόν.