Ολυμπιακός Κ19: Μπέμπηδες για κούπα

Οι Νέοι του Ολυμπιακού κοντράρονται στις 19:00 με τη Μίλαν για το στέμμα του UEFA Youth League.

Ολυμπιακός Κ19: Μπέμπηδες για κούπα

Η μεγάλη ώρα για τους Νέους του Ολυμπιακού έφτασε, καθώς στις 19:00 (CS3) θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη Μίλαν στον τελικό του Youth League που θα διεξαχθεί στη Νιόν της Ελβετίας. Τόσο οι «ερυθρόλευκοι» όσο και οι «ροσονέρι» θα διεκδικήσουν τον παρθενικό τους τίτλο στη διοργάνωση.

Για να βρεθεί στον τελικό η ομάδα του Πειραιά κλήθηκε να αποκλείσει τις Λέτσε, Καμπάλα, Ίντερ, Λανς, Μπάγερν Μονάχου και Ναντ. Από την άλλη η ομάδα της Ιταλίας πέρασε ως πρώτη από τη φάση των ομίλων, εκεί όπου αντιμετώπισε τις Ντόρτμουντ, Νιουκάστλ και Παρί Σεν Ζερμέν. Στη συνέχεια απέκλεισε στα πέναλτι την Μπράγκα, τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Πόρτο.

Στις τάξεις των Πειραιωτών υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία, αλλά και απόλυτη συγκέντρωση για την ολοκλήρωση του μεγάλου ονείρου. Στον τελικό ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος θα καθοδηγήσει κανονικά τον Ολυμπιακό, κάτι που δεν συνέβη στον ημιτελικό με τη Ναντ. Ο έμπειρος προπονητής είχε αποβληθεί στον αγώνα με την Μπάγερν Μονάχου και έτσι δεν είχε το δικαίωμα να καθίσει στον πάγκο του αγώνα με τη Ναντ. Το κενό του κάλυψε επάξια ο Δημήτρης Μαυρογενίδης, ο οποίος σήμερα θα βρίσκεται στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας.

Ενόψει του τελικού ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος δήλωσε: «Τα παιδιά είναι στιβαρά, έχουν δυνατό χαρακτήρα και αυτά τα χαρακτηριστικά τούς κάνουν ξεχωριστούς ως ομάδα. Ξέρουν πώς να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους στις πιο δύσκολες καταστάσεις και είμαι περήφανος γι' αυτά».

Ο προπονητής των Νέων της Μίλαν Ινιάτσιο Αμπάτε δήλωσε: «Θα είναι ένας δύσκολος τελικός τόσο για εμάς όσο και για τον Ολυμπιακό. Έχουμε πετύχει έναν ιστορικό στόχο και σε λίγα χρόνια ο κόσμος θα μιλά γι’ αυτά τα παιδιά».

Ο μέσος των «ερυθρόλευκων» Χρήστος Μουζακίτης υποστήριξε: «Έχουμε αντιμετωπίσει άλλες δύο ιταλικές ομάδες, τη Λέτσε και την Ίντερ. Ξέρουμε τη φιλοσοφία των ιταλικών ομάδων, αλλά σε έναν τελικό όλα είναι διαφορετικά. Θα είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος για το ελληνικό ποδόσφαιρο μετά το Γιούρο του 2004 και ο πρώτος για το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού, οπότε θα είναι πολύ σημαντική αυτή η νίκη».

Από την πλευρά του ο μέσος των «ροσονέρι» Κέβιν Ζερόλι είπε: «Ο Ολυμπιακός είναι μία απίστευτη ομάδα, αλλά θα τον αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι ένα απίστευτο παιχνίδι και θα δώσουμε τα δυνατά μας για να νικήσουμε. Η Μίλαν έχει συνηθίσει να κερδίζει τίτλους απέναντι σε ευρωπαϊκές ομάδες».

Τον τελικό θα διευθύνει ο Άγγλος διαιτητής Τζον Μπρουκς και βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του, Λι Μπετς και Άκιλ Χάουσον.